Ovečkins gūst savus 600. vārtus NHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins pirmdien guva savus 600. vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kaldinādams Vašingtonas «Capitals» komandas uzvaru.

«Capitals» savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Vinipegas «Jets».

Ovečkins spēles piektajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, gūstot savus 599. vārtus NHL, bet minūti vēlāk dānis Nikolajs Ēlerss panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda ceturtajā minūtē Ovečkins atzīmējās vēlreiz, pievienojoties 600 vārtus NHL guvušo hokejistu klubiņam.

Trešajā periodā somu zvaigzne Patriks Laine izlīdzināja rezultātu, komandām uzvarētāju pamatlaikā nenoskaidrojot. Līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura piektajā minūtē Ovečkina tautietis Jevgeņijs Kuzņecovs izrāva neizšķirtu.

NHL vismaz 600 vārtus guvuši 20 hokejisti, bet 32 gadus vecais Ovečkins ir vienīgais no viņiem, kurš turpina karjeru. Ovečkinam šīs robežas sasniegšanai bija vajadzīgas 990 spēles, bet ātrāk par viņu to iespējuši tikai Veins Greckis, Mario Lemjē un Brets Hals.

«Kad iemetu 599. vārtus, nodomāju - ok, man ir vēl divi periodi priekšā. Tas ir īpašs brīdis, bet gribas vēl un vēl. Tagad jāgūst vēl vieni vārti, lai būtu 601,» teica Ovečkins.

«Sezonas laikā nevaru iemest 20 vārtus, bet viņš karjerā guvis 600. Tas ir milzīgi daudz. Viennozīmīgi, tas ir liels talants,» atzīmēja Kuzņecovs.

«Viņš ir manas paaudzes, iespējams, labākais vārtu guvējs,» uzsvēra Ovečkina maiņas biedrs Toms Vilsons, kurš asistēja krieva jubilejas vārtos.

Tikmēr Vegasas «Golden Knights» vārtsargs Marks Andrē Flerī svinēja savu 400. uzvaru karjerā, palīdzēdams NHL debitantei viesos ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pārspēt Filadelfijas «Flyers».

Ar «hat-trick» pirmdien atzīmējās Džimijs Vesijs, palīdzēdams Ņujorkas «Rangers» savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) pārspēt Karolīnas «Hurricanes». Vēl «Rangers» rindās divus vārtus guva Matss Dzukarello, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mika Zibanejads.

Savukārt «sauso» uzvaru izcīnīja Losandželosas «Kings», kas mājās ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Vankūveras «Canucks». Džonatans Kviks «Kings» vārtos atvairīja visas 35 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr pa diviem vārtiem pirmdien guva Mets Dušeins un Magnuss Pējervi, palīdzēdami Otavas «Senators» viesos ar rezultātu 5:3 (2:0, 0:2, 3:1) pārspēt Floridas «Panthers»

Tāpat uzvaru pirmdien svinēja Sanhosē «Sharks», kas savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) apspēlēja Detroitas «Red Wings». Vēl pirmdien Kolumbusas «Blue Jackets» mājās ar rezultātu 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) pieveica Monreālas «Canadiens», bet Sentluisas «Blues» viesos ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pārspēja Anaheimas «Ducks».

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas vadībā ir Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 100 punktus 69 mačos. Tai ar 94 punktiem seko Bostonas «Bruins», bet trešā ar 87 punktiem ir Toronto «Maple Leafs».

Tikmēr latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 56 punktiem 69 spēlēs ieņem pēdējo, 16. vietu konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas «Senators», bet visā līgā apsteidzot tikai «Coyotes», kam ir par punktu mazāk.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 98 punktiem 68 mačos ir Nešvilas «Predators», bet aiz tās ar 93 punktiem atrodas NHL debitante Vegasas «Golden Knights», kamēr 92 punktus iekrājusi Vinipegas «Jets» komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu