Greckis: Ovečkins ir pelnījis izcīnīt Stenlija kausu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins, kurš pēdējo desmit gadu laikā ir bijis viens no labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, ir pelnījis izcīnīt Stenlija kausu, uzskata hokeja leģenda Veins Greckis.

Ovečkins aizvada savu 13. sezonu NHL, visu karjeru pārstāvot Vašingtonas «Capitals» komandu, ar kuru slavenajam Krievijas hokejistam nav izdevies izcīnīt Stenlija kausu.

Pašlaik 32 gadus vecais Ovečkins aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) guva savus 600. vārtus NHL spēlētāja karjerā. «Capitals» līderis šosezon izcēlies ar 42 precīziem metieniem, kas ir labākais rādītājs līgā.

«Ja ir kāds viens puisis [hokejists], kurš nav izcīnījis Stenlija kausu, bet būtu to pelnījis, tad tas ir viņš [Ovečkins],» NHL mājaslapā citēts Greckis, kurš ir visu laiku labākais NHL vārtu guvējs (894) un rezultatīvākais spēlētājs (2857).

Ovečkins trīs reizes karjerā atzīts par NHL regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju (2008., 2009. un 2013. gadā), kā arī sešas reizes viņš kļuvis par sezonas labāko vārtu guvēju (2008., 2009., 2013., 2014., 2015. un 2016. gadā).

«Es labprāt redzētu, kā viņš kādu dienu paceļ Stenlija kausu. Uzskatu, ka viņš patiesi ir ieguldījis sirdi un dvēseli, cenšoties kļūt par labāko spēlētāju un čempionu,» sacīja Greckis, kurš tiek uzskatīts par visu laiku labāko hokejistu.

Ovečkins karjeras laikā 9 sezonās guvis vismaz 40 vārtus, bet septiņas reizes viņš guvis 50 un vairāk vārtu. Labākā sezona viņam bija 2007./08. gadā, kad viņš izcēlās ar 65 precīziem metieniem.

«Mūsdienās ir grūti regulāri gūt vārtus, ņemot vērā, cik labi spēlē aizsargi un vārtsargi. Regulāri gūt 30, 35, 40 vārtus - tas ir patiesi ievērojams rādītājs,» uzskata Greckis.

«Capitals» komanda Ovečkinu izvēlējās 2004. gada NHL draftā ar 1. numuru, tomēr Vašingtonas klubs Stenlija kausa izcīņā kopš tā laika nav ticis tālāk par otro kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu