Hokejists Dzierkals: Es biju traks bērns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latviešu hokejists Mārtiņš Dzierkals, kurš šosezon spēlējis gan Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), gan arī Amerikas Hokeja līgā (AHL), izteicies, ka bērnībā bijis traks bērns.

21 gadu vecais uzbrucējs laikrakstam «Orlando Sentinel» atklājis, ka bērnībā neviens viņu nespēja atraut no hokeja.

«Es biju traks bērns. Ja zaudēju, vēlējos spēlēt, līdz uzvarēju. Apstājos tikai tad, kad tas izdevās.»

Dzierkals šo sezonu pavadījis galvenokārt ECHL, pārstāvot Orlando «Solar Bears» vienību. Šīs komandas sastāvā Dzierkals izcēlies ar 32 punktiem (14 vārti un 18 rezultatīvas piespēles) 42 spēlēs. Viņš ir piektais rezultatīvākais «Solar Bears» spēlētājs šosezon.

Uzbrucējs arī uzsver, ka viņa lielā ģimene esot labākais, kas ar viņu jebkad noticis. «Mīlēju katru sekundi, kad biju mājās. Varbūt, kad biju jaunāks, es to tik labi nesapratu. Tagad, kad esmu prom no ģimenes, apzinos, cik ļoti man viņu pietrūkst,» bilda latviešu sportists.

«Viņš ir hokejists, kurš vienmēr vēlas saņemt piespēli,» uzskata Orlando treneris Dreiks Berehovskis. Savukārt AHL vienības Toronto «Marlies» treneris Šeldons Kīfs izteicās, ka Dzierkals spēlē ļoti aktīvi, bieži vien liekot pretinieku spēlētājiem pieļaut kļūdas jau savā laukuma pusē.

Dzierkals šosezon pabijis arī AHL, kur aizvadījis četrus mačus. Šo spēļu laikā latvietim nav izdevies gūt punktus, tomēr viņa kontā ir viens divu minūšu noraidījums un negatīvs lietderības koeficients mīnus četri.

Jāpiebilst, ka šosezon Dzierkals abās Ziemeļamerikas līgās ir piedzīvojis debiju. Iepriekš latviešu spēlētājs pavadīja divas sezonas Ruinas-Norandas «Huskies» rindās, kas pārstāv Kvebekas junioru hokeja līgu, šajā laikā 106 spēlēs gūstot 116 punktus.

Dzierkalu aizpērn Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 68. numuru izraudzījās Toronto «Maple Leafs» komanda, un pērn augustā viņš noslēdza viena gada līgumu ar «Maple Leafs» fārmklubu «Marlies».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu