Laine turpina rezultativitātes sēriju un labo NHL rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

19 gadus vecais Somijas uzbrucējs Patriks Laine vismaz ar vienu rezultativitātes punktu izcēlies jau 14. spēlē pēc kārtas, labojot Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu starp pusaudžiem.

Laines pārstāvētā Vinipegas «Jets» komanda ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 6:2 (5:1, 0:1, 1:0) pārspēja Čikāgas «Blackhawks».

Pirmā perioda 4. minūtē Laine izcēlās ar rezultatīvu piespēli, vārtu guvumā asistējot amerikāņu uzbrucējam Polam Ščasnijam, kurš panāca neizšķirtu 1:1.

Laine ar vienu rezultativitātes punktu izcēlās jau 14. spēlē pēc kārtas, kas ir «Jets» kluba rekords, kā arī labākais rādītājs NHL vēsturē starp pusaudžiem jeb spēlētājiem, kuri vēl nav (nebija) sasnieguši 20 gadu vecumu.

Šajā rezultativitātes sērijā Laine izcēlies ar 16 gūtiem vārtiem un 8 rezultatīvām piespēlēm. Iepriekšējais rekords piederēja kanādietim Neitanam Makinonam, kurš 13 spēļu sērijā sakrāja 5 vārtus un 13 piespēles 2014. gadā (25. janvāris līdz 6. marts), tobrīd būdams 18 gadus vecs.

Laine šosezon guvis 41 vārtus, kas ir otrais labākais rādītājs līgā aiz krievu uzbrucēja Aleksandra Ovečkina (Vašingtonas «Capitals»), kuram ir par vienu precīzu metienu vairāk.

Talantīgā somu hokejista rēķinā šosezon ir arī 25 rezultatīvas piespēles. 19. aprīlī viņš svinēs savu 20. dzimšanas dienu.

«Jets» komanda 71 spēlē izcīnījusi 94 punktus, kas šobrīd dod 3. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, tikmēr «Blackhawks» tikpat spēlēs izcīnījusi tikai 68 punktus, ieņemot 12. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu