Latvijas izlases kandidāts Jansons: Vēlos braukt uz pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja izlases kandidāts Gvido Jansons, kurš pirmdien kopā ar citiem spēlētājiem sāka gatavojoties pasaules čempionātam, sarunā ar aģentūru LETA pauda apņēmību aizbraukt uz Dānijā gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm.

Latvijas izlases pirmajā treniņā uz ledus kāpa 25 pārsvarā gados jaunie spēlētāji, bet izlases pieredzējušie hokejisti komandas treniņiem pievienosies vēlāk.

Treniņu aizvadīja arī ASV sezonu aizvadījušais 21 gadu vecais aizsargs Jansons.

«Tikai svētdien atgriezos no ASV, turklāt šodienas treniņš bija vieglāks, nekā biju domājis,» aģentūrai LETA pastāstīja Jansons.

«Sezona beidzās pirms aptuveni trim nedēļām, taču spēju saglabāt labu fizisko formu līdz pat šim brīdim.»

Jansons ir viens no trim izlasē esošajiem hokejistiem, kurš šosezon spēlēja ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Liepājā dzimušais aizsargs spēlē un studē Arizonas Štata universitātes vienībā, kas aizvadītajā sezonā izcīnīja astoņas uzvaras, bet piedzīvoja 21 neveiksmi. Arizonas Štata universitātes vienībā spēlē arī cits pašreizējās izlases kandidāts Filips Buncis, bet trešais spēlētājs no ASV ir Eduards Tralmaks, kurš pārstāv Meinas Universitāti.

«Ierodoties izlasē, pazinu aptuveni 60% spēlētājus, jo iepriekš biju ar viņiem spēlējis jauniešu izlasēs vai arī pret viņiem, kad vēl spēlēju Latvijā,» atklāja hokejists. «Pašreizējā sastāvā visi ir labi puiši, ātri iepazināmies, un viss ir kārtībā.»

Aizsargs, kurš šosezon 34 spēlēs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, izteicās, ka izlases treneri no spēlētājiem pirmajā treniņā prasījuši daudz savstarpējās komunikācijas, augstu piespēļu kvalitāti un lika pievērst uzmanību dažādiem spēles sīkumiem.

«Ļoti gaidīju brīdi, kad atkal atgriezīšos Latvijā. Sajūtas ir ļoti labas. Uz ASV aizbraucu vasaras sākumā un biju tur līdz martam. Ļoti gribēju braukt mājās un spēlēt izlasē,» prieku neslēpa hokejists, kurš līdz šim Latvijas valstsvienībā nav spēlējis.

Jansons atklāja, ka viņa pārstāvētās Arizonas štata komandas treneri ar aizsarga sniegumu pagājušajā sezonā esot bijuši ļoti apmierināti.

«Biju viens no jaunākajiem spēlētājiem komandā, un treneru korpuss nebija gaidījis, ka ieņemšu tik svarīgu lomu vienības sastāvā. Mūsu komandas plānos bija uzvarēt vairāk maču, tomēr treneri teica, ka spēles ziņā mūsu sniegums bija labāks kā sezonu iepriekš. Spēles kvalitāte bija augusi. Pagājušogad vēl nespēlēju Arizonas komandā, un tad tā zaudēja lielāko daļu maču ar trīs četru vārtu starpību. Šosezon visas spēles, kuras zaudējām, bija vai nu papildlaikos, vai bullīšos, vai ar mazāku vārtu starpību,» skaidroja Jansons.

Tāpat viņš atzina, ka šobrīd ir labā fiziskajā formā, jo ASV tam tiek pievērsta liela uzmanība.

«Fiziski šobrīd jūtos labi. ASV ļoti uzsver, ka spēlētājiem jābūt fiziski labi sagatavotiem gan uz ledus, gan zālē. Visu laiku ir dažādi testi, tādēļ nedrīkst būt sliktā fiziskā formā.»

Aizsargs izteicās, ka, vērojot iepriekšējās Latvijas izlases spēles, viņš secinājis, ka izlase iet pareizajā virzienā. «Nevaru sagaidīt, kad varēšu strādāt ar Bobu Hārtliju un mācīties no viņa jaunas lietas,» gandarīts par iespēju ir hokejists.

Latvijas izlases kandidāts sarunas noslēgumā arī pauda, ka viņa mērķis šobrīd ir cītīgi trenēties un iekļūt izlases sastāvā uz pasaules čempionātu Dānijā.

«Šī ir mana pirmā pieredze galvenajā izlasē. Mācīšos no vecākajiem hokejistiem, ko viņi dara uz ledus un ārpus tā. Skatīšos uz viņu piemēru un cerams, ka aizbraukšu uz pasaules čempionātu,» noslēdza Jansons.

Latvijas valstsvienības treniņi katru nedēļu notiks no pirmdienas līdz piektdienai, bet sestdien un svētdien spēlētājiem tiks dotas brīvdienas.

Darbā ar Latvijas izlasi Bobam Hārtlijam šajā pavasarī asistēs Žaks Klutjē, Ģirts Ankipāns un Artis Ābols. Savukārt par izlases sportisko formu rūpēsies fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pērn Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu