«Lada» komandai nākamajai sezonai garantēts budžets vairāk nekā 11 miljonu eiro

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Lai gan vēl nav zināma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Toljati «Lada» nākotne, Samāras apgabala vadība un ģenerālsponsors klubam solījis budžetu 800 miljonu rubļu (11,4 miljonu eiro) apmērā.

Iepriekš Samāras apgabala sporta ministrs Dmitrijs Šļahtins aģentūrai «RIA Novosti» atklāja, ka KHL tika iesniegta garantijas vēstule par 550 miljonu rubļu (7,8 miljonu eiro) budžetu.

««AvtoVAZ» vadība un Šļahtins apsolīja finansējumu iepriekšējā apmērā, budžetam sastādot 800 miljonus rubļu. 60% no budžeta sedz apgabals, bet pārējo summu veido sponsoru iemaksas un pašu nopelnītie līdzekļi,» pēcsezonas preses konferencē paziņoja «Lada» ģenerāldirektors Vladimirs Vdovins.

Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā «Lada» šajā sezonā regulārajā čempionātā 56 spēlēs tika pie 50 punktiem, līgā apsteidzot tikai Latvijas klubu Rīgas «Dinamo» un Hantimansijskas «Jugra».

Jau ilgstoši zināms, ka nākamajā sezonā līgā paliks 24 komandas līdzšinējo 27 vietā. KHL izveidojusi savu rangu, pēc kura vājākās komandas varētu izslēgt no līgas. Tajā esot astoņi kritēriji, bet publiski situācija šajā rangā nav zināma.

Decembrī izdevums «Sport-Express» ziņoja, ka Rīgas «Dinamo» šajā rangā atrodas ceturtajā vietā no beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu