Ankipāns turpinās pildīt Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pašmāju speciālists Ģirts Ankipāns turpinās pildīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumus.

Pašlaik 42 gadus vecais Ankipāns par komandas galveno treneri nākamajai sezonai tika apstiprināts ceturtdien notikušajā AS «Dinamo Rīga» padomes sēdē.

Ankipāns kopš pagājušā gada 28.septembra pēc Sanda Ozoliņa atlaišanas bija Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumu izpildītājs, bet tagad komandas grožus pārņēmis pilnvērtīgi.

Kluba padome arī uzdeva Ankipānam nekavējoties sākt komandas sastāva komplektāciju un sagatavošanās plāna izstrādi.

Sagaidāms, ka starpsezonā rīdzinieki piedalīsies pārbaudes turnīros Ņižņijnovgorodā un Rīgā.

Rīgas «Dinamo» šajā sezonā regulārajā čempionātā ar 50 punktiem 56 mačos palika pēdējā 14.vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā apsteidza vien Hantimansijskas «Jugra», kas tika pie 48 punktiem. Vienā sezonā gūti 50 punkti ir Rīgas «Dinamo» antirekords desmit sezonas ilgajā vēsturē.

Rīgas «Dinamo» arī iepriekšējā sezonā palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma priekšpēdējo, 28.pozīciju. Pērn rīdzinieki 60 spēlēs tika pie 58 punktiem, bet šosezon šo antirekordu pārspēja.

Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet nākamos nu jau četrus gadus «Dinamo» komanda palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». KHL plāno līdz vismaz 2023.gadam būt 24 komandu sastāvā, turklāt iesaistīt arvien vairāk ārzemju vienības, paralēli atskaitot vājākās komandas pēc finansiālajiem rādītājiem un sasniegtajiem rezultātiem.

Trešdien KHL vadība apstiprināja, ka čempionātu jāpamet Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra» komandām, kamēr Rīgas «Dinamo» vismaz uz sezonu savu vietu turnīrā saglabājusi.

Līdz ar to nākamsezon KHL startēs 25 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu