Ankipāns: Vairāki klubi zvanīja un interesējās par Indraši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET kolāža

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta laikā vairāki klubi zvanījuši Rīgas «Dinamo» vadībai, izrādot interesi par komandas kapteini un līderi Miku Indraši, intervijā KHL mājaslapā pastāstījis Latvijas vienības galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Indrašis šosezon KHL čempionātā 56 mačos guva 21 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, aizvadot savu labāko sezonu karjerā. Uzbrucējs bija pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs Rīgas «Dinamo» rindās ar 42 punktiem. Rīdzinieku vienībā ar 22 punktiem nākamie divi rezultatīvākie bija kanādietis Brendons Makmilans (14+8) un Miķelis Rēdlihs (11+11).

«Miks tiešām aizvadīja spēcīgu sezonu. Viņš bija mūsu līderis, saņēma lielu spēles laiku un attaisnoja cerības. Indrašis sāka pieļaut mazāk kļūdu - bija mazāk brāķa. Agrāk tas viņam neļāva spert soli uz priekšu. Viņš sezonas laikā progresēja,» pastāstīja Ankipāns.

Sezonas laikā par Indraši interesējās vairāki klubi. Visskaļāk tika minēts Ķīnas klubs Pekinas «Kuņluņ Red Star», kurā spēlēja aizsargs Artūrs Kulda. Indrašis iepriekš intervijā TVNET pauda prieku, ka sezonu noslēdza Rīgas «Dinamo». Taču viņš arī atzina, ka labprāt karjeru turpinātu kādā ārzemju klubā, jo līdz šim spēlējis tikai Latvijas klubos. Indrašim līgums ar Rīgas «Dinamo» ir spēkā līdz 30. aprīlim.

«Daudzi klubi zvanīja un interesējās par Indraši. Beigu beigās nolēmām, ka nevaram to nodarīt mūsu līdzjutējiem - palaist prom «Dinamo» labāko spēlētāju. Indrašis palika divu iemeslu dēļ - līdera īpašību un aiz cieņas pret līdzjutējiem,» atklāja Ankipāns.

Rīgas «Dinamo» jau ceturto sezonu pēc kārtas nav spējusi iekļūt KHL izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā. Rīdziniekiem šī bija sliktākā sezona KHL 10 gadu pastāvēšanas laikā. Rīgas «Dinamo» šosezon regulārajā čempionātā ieņēma pirmspēdējo vietu.

Pagājušajā nedēļā Rīgas «Dinamo» padome nolēma apstiprināt Ankipānu par komandas galveno treneri arī nākamajai sezonai. Kluba vadība uzdeva trenerim nekavējoties sākt darbu pie komandas sastāva komplektācijas un sagatavošanās plāna izstrādes.

«Vienmēr meklējam spēlētājus. Sekoju līdzi tirgum. Brauksim spēlētājus skatīties uz pasaules čempionātu Dānijā. Gribam atrast spēcīgu aizsargu un arī centra uzbrucēju. Būtu labi, ja šis uzbrucējs būtu labrocis,» teica Ankipāns.

Rīgas «Dinamo» galvenais treneris arī uzslavēja komandas jaunos spēlētājus, kuri izmantoja dotās iespējas un sevi šosezon lieliski apliecināja.

«Rīgas hokejs vienmēr bijis slavens ar to, ka šeit bijušas komandas ar raksturu. Un arī mūsu jaunieši - Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Emīls Ģēģeris - ir ar spēcīgu raksturu. Tā ir mūsu nākotne,» sacīja Ankipāns.

«Zīlem vajadzētu kļūt par ļoti labu aizsardzības tipa aizsargu. Balinskis ir citādāks aizsargs. Viņš ir spilgtāks uzbrukumā, kaut kur avantūrisks, ar labu slidojumu. Ģēģerim jāprogresē - viņš ir darba zirgs. Priecē, ka Emīls jau savos 18 gados prot pie bortiem cīnīties pret pieaugušiem hokejistiem,» vērtēja treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu