Slavenie Zviedrijas hokeja dvīņubrāļi Sedīni paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slevanie Zviedrijas hokeja dvīņubrāļi Henriks un Dāniels Sedīni pirmdien paziņoja par hokejista karjeru beigšanu, vēršoties ar paziņojumu pie Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras «Canucks» līzjutējiem.

Patlaban 37 gadus vecie hokejisti NHL debitēja 2000.gadā, visu savu NHL karjeru kopā aizvadot «Canucks» komandā, bet pirms tam spēlējot zviedru klubā «MoDo».

Vēstulē abi hokejisti, kuri 2006.gadā Zviedrijas izlases rindās kļuva par Turīnas olimpisko spēļu čempioniem, norāda, ka pirms šīs sezonas plānoja lēmumu par savu nākotni pieņemt vasarā, tomēr tagad pēc pārrunām ar savām ģimenēm nolēmuši, ka pienācis laiks likt punktu karjerai.

«Lēmums beigt karjeru šķiet labākais mums visiem,» paziņojumā norādījuši Sedini.

«Canucks» komanda jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, līdz ar to tai šosezon atlicis aizvadīt vien trīs spēles.

«18 sezonas būt par «Canucks» ģimenes locekļiem ir bijis labākais laiks mūsu dzīvēs. Tomēr tagad ir pienācis brīdis, kad mums lielāka uzmanība jāvelta savām ģimenēm un dzīvei pēc hokeja. Ir laiks palīdzēt bērniem ar mājasdarbiem, piedalīties visās viņu dzimšanas dienu ballītēs, būt klāt viņu hokeja, futbola un jāšanas treniņos nedēļas nogalēs. Ir pienācis laiks būt mājās katrās vakariņās,» rakstīja Sedīni, kuri ir arī 2013.gada pasaules čempioni, kā arī 2014.gada olimpiskie vicečempioni.

Henriks kopš 2010.gada ir «Canucks» kapteinis, bet Dāniels viņa asistents.

NHL rezultatīvākais bijis Henriks, kurš 1327 regulārā čempionāta spēlēs ticis pie 1068 punktiem, gūstot 240 vārtus un 828 reizes asistējot partneriem, kamēr Dāniela rēķinā ir 1038 punkti, taču viņš iemetis 391 ripu.

Savukārt Stenlija kausa izcīņā Henriks izcēlies ar 78 (23+55) punktiem, bet Dāniela rēķinā ir 71 (25+46) punkts.

Abi brāļi trīs reizes piedalījušies NHL Visu zvaigžņu spēlē, bet Henriks 2010.gadā kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, gadu vēlāk to pašu iespējot arī Dānielam. Henriks Sedīns 2009./2010.gada sezonā tika atzīts arī par vērtīgāko līgas spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu