Nosaukts Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmajai pārbaudes spēlei pret Somiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlasē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pret Somijas izlasi trešdien laukumā dosies arī pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet vārtus, kā jau tika ziņots iepriekš, sargās Uldis Čalpa.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam Dānijā, trešdien plkst.19.30 «Arēnā Rīga» «Euro Ice Hockey Challenge» spēļu ietvaros uzņems Somijas izlasi, abām komandām tiekoties arī ceturtdien.

Mājinieku rindās vārtus sargās par Latvijas virslīgas finālsērijas labāko spēlētāju atzītais Čalpa, kurš palīdzēja «Kurbads» komandai tikt pie zelta medaļām, bet rezervē atradīsies Māris Jučers, kurš vārtos, visticamāk, stāsies ceturtdien.

Savukārt aizsardzībā spēlēs Guntis Galviņš - Kristaps Zīle, Uvis Balinskis - Ralfs Freibergs, Artūrs Salija - Ērijs Ševčenko un Kristiāns Rubīns.

Tikmēr uzbrucēju virknējumus veidos Renārs Krastenbergs - Deniss Smirnovs - Eduards Tralmaks, Rodrigo Ābols - Ņikita Jevpalovs - Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs - Vitālijs Pavlovs - Gints Meija, Mārtiņš Cipulis - Artūrs Ozoliņš - Māris Bičevskis un Oskars Batņa.

Vien pirmdien izlases rindas papildināja 19 gadus vecais uzbrucējs Smirnovs, 20 gadus vecais aizsargs Rubīns un 19 gadus vecais uzbrucējs Krastenbergs.

Savukārt atskaitīti pirmdien tika aizsargi Pauls Svars, Arvils Bergmanis un Maksims Ponomarenko, kā arī uzbrucēji Romāns Semjonovs un Ēriks Žohovs.

37 gadus vecais Cipulis iepriekšējos divus pavasarus uz vietu izlasē nepretendēja, taču šogad februārī ar valstsvienību piedalījās pārbaudes turnīrā Dānijā, kur izpelnījās galvenā trenera Boba Hārtlija uzslavas. Martā Cipulis ar «Kurbads» komandu kļuva par Latvijas čempionu, pēc tam saņemot uzaicinājumu pievienoties izlases kandidātiem.

Februārī viņš pārbaudes turnīrā Dānijā aizvadīja savu 200.spēli valstsvienības rindās. Vairāk par Cipuli valstsvienībā spēlējuši tikai Rodrigo Laviņš (230 spēles), Aleksandrs Ņiživijs (227), Aleksandrs Semjonovs (208) un Leonīds Tambijevs (208), līdz ar to šī gada pasaules čempionātā, ja uz to izdosies aizbraukt, Cipulis var šajā sarakstā pacelties uz trešo pozīciju.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, abus mačus aizvadot pagājušās nedēļas nogalē.

Pēc trešdien un ceturtdien gaidāmajiem pārbaudes mačiem savā laukumā pret Somiju 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu