Kanāda uz Rīgu brauks ar NHL rezultatīvāko spēlētāju Makdeividu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kanādas hokeja izlases vadība paziņojusi 18 spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Dānijā. Dažas dienas pirms turnīra sākuma kanādieši aizvadīs pārbaudes spēli Rīgā pret Latvijas izlasi. Sagaidāms, ka ierindā būs arī pēdējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids.

Rīgā gaidāmā pārbaudes spēle starp Latvijas un Kanādas hokeja izlasēm paredzēta 1. maijā, bet jau trīs dienas vēlāk Dānijā sāksies pasaules čempionāts. Latvija un Kanāda spēkosies arī pasaules čempionātā, B grupas dueli aizvadot 14. maijā.

Kanādas izlasi šajā pavasarī pārstāvēs Makdeivids, kurš šosezon bija rezultatīvākais NHL spēlētājs ar 108 punktiem (41 vārti un 67 piespēles), bet pagājušajā sezonā viņš bija labākais ar 100 punktiem (30+70).

Makdeivida pārstāvētā Edmontonas «Oilers» komanda nekvalificējās šīs sezonas Stenlija kausa izcīņai, līdz ar to viņam sezona klubā jau ir noslēgusies un rezultatīvais uzbrucējs var pievienoties Kanādas izlasei.

Kanādas izlases šā brīža 18 spēlētāju sastāvā ir trīs spēlētāji, kuri NHL draftā izvēlēti ar 1. numuru - 2015. gadā Makdeivids, 2014. gadā Ārons Ekblads (Floridas «Panthers») un 2011. gadā Raiens Ņūdžents Hopkinss (Edmontonas «Oilers»).

Tāpat sastāvā iekļauts Raiens O'Reilijs no Bufalo «Sabres» komandas, kurā spēlē arī vienīgais latviešu hokejists NHL - Zemgus Girgensons. Jau vēstīts, ka traumas dēļ Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs.

Pasaules čempionāts sāksies 4. maijā. Tas risināsies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 20. maijā.

Latvijas izlase spēlēs B grupā (Herninga):

  • pret Norvēģiju (5.maijs),
  • pret Somiju (6. maijs),
  • pret Dienvidkoreju (8. maijs),
  • pret ASV (10. maijs),
  • pret Vāciju (12. maijs),
  • pret Kanādu (14. maijs),
  • pret Dāniju (15. maijs).

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas vājākā komanda atstās pasaules čempionāta elites divīziju. Izņēmums ir Slovākija, kas rīkos 2019. gada pasaules čempionātu, līdz ar to šī izlase elites divīzijā noteikti spēlēs arī nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu