Pastrņāks ar 3+3 kaldina «Bruins» uzvaru Stenlija kausa mačā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čehu hokejists Davids Pastrņāks sestdien guva 3 vārtus un atdeva 3 rezultatīvas piespēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra mačā, sekmējot Bostonas «Bruins» komandai uzvaru.

«Bruins» savā laukumā ar rezultātu 7:3 (4:0, 1:2, 2:1) pārspēja Toronto «Maple Leafs», panākot 2-0 pārsvaru Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas 4 uzvarām.

Uzvarētāju rindās 21 gadu vecais Pastrņāks savu roku pielika 6 no 7 vārtu guvumiem. «Bruins» sastāvā ar 4 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādieši Patrīss Beržerons un Breds Maršāns, bet soms Tuka Rasks atvairīja 30 pretinieku metienus.

Pastrņāks divās Stenlija kausa spēlēs kopā guvis 4 vārtus un atdevis 5 rezultatīvas piespēles. Tas ir atkārtots NHL rekords. Tikpat rezultatīvs NHL «play-off» pirmajos divos mačos 1969. gadā bija kanādietis Fils Espozito, kurš arī pārstāvēja «Bruins».

Tikmēr citā spēlē Tampabejas «Lightning» savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 4:1, 0:1) pārspēja Ņūdžersijas «Devils», panākot 2-0 vadību Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā.

Uzvarētājiem 2 vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Alekss Kilorns, 1 vārti un 1 rezultatīva piespēle kanādietim Breidenam Pointam, savukārt krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 41 pretinieku metienu.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā 2-0 vadību panākusi regulārā čempionāta uzvarētāja Nešvilas «Predators», kas savā laukumā ar 5:4 (0:1, 3:1, 2:2) pārspēja Kolorādo «Avalanche».

Ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli uzvarētāju sastāvā izcēlās šveicietis Kevins Fiala.

Tikmēr citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas duelī 2-0 pārsvaru ieguvusi Sanhosē «Sharks», kas sestdien izbraukumā ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pārspēja Anaheimas «Ducks».

Uzvarētājiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās kanādietis Logans Kutūrs.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli:

  • Nešvilas «Predators» - Kolorādo «Avalanche»; sērijā 2-0
  • Vinipegas «Jets» - Minesotas «Wild»; sērijā 2-0
  • Vegasas «Golden Knights» - Losandželosas «Kings»; sērijā 2-0
  • Anaheimas «Ducks» - Sanhosē «Sharks»; sērijā 0-2

Austrumu konferences ceturtdaļfināli:

  • Tampabejas «Lightning» - Ņūdžersijas «Devils»; sērijā 2-0
  • Bostonas «Bruins» - Toronto «Maple Leafs»; sērijā 2-0
  • Vašingtonas «Capitals» - Kolumbusas «Blue Jackets»; sērijā 0-1
  • Pitsburgas «Penguins» - Filadelfijas «Flyers»; sērijā 1-1
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu