NHL debitante «Golden Knights» nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa otrās kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pārsteidzošā Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas «Golden Knights» svētdien turpināja uzvaru sēriju, nonākot viena panākuma attālumā no Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas.

«Golden Knights» svētdien viesos iemeta trīs ripas pēdējā periodā, ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 3:1) pārspējot Losandželosas «Kings» komandu.

Sērijā līdz četrām uzvarām Lasvegasas komanda atrodas vadībā ar 3-0 un jau nākamajā cīņā var nodrošināt sev vietu Rietumu konferences pusfinālā.

Lasvegasas komanda kļuvusi par pirmo vienību NHL vēsturē, kura savā debijas sezonā Stenlija kausa izcīņā uzvarējusi pirmajās trīs spēlēs.

Tiesa, savulaik Stenlija kausa izcīņā ar trim uzvarām pirmajās trīs spēlēs debitēja arī Pitsburgas «Penguins» 1970.gadā un Floridas «Panthers» 1996.gadā, taču tad abām komandām tās bija jau trešās sezonas līgā.

Rezultātu 14. minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija Alekss Iafallo. Minimāls «Kings» pārsvars saglabājās līdz pat 47. minūtei, kad Kodijs Īkins atjaunoja neizšķirtu, bet 55. minūtē «Golden Knights» ar 21 sekundes intervālu panāca jau 3:1 savā labā. Viesiem precīzi meta Džeimss Nīls un Viljamss Kārlsons.

«Kings» metās atspēlēties un divas minūtes pirms pamatlaika beigām slovēņu zvaigzne Anže Kopitars vienus vārtus atguva, tomēr izglābties no zaudējuma Losandželosas komanda nespēja.

Uzvarētāju vienības vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 37 no 39 metieniem.

Sērijas ceturtā spēle Losandželosā notiks otrdien. Jāpiebilst, ka «Kings» ir viena no tikai četrām komandām Stenlija kausa vēsturē, kura spējusi sērijā atspēlēties no 0-3. «Karaļi» to savulaik paveica 2014. gadā pret Sanhosē «Sharks».

Vēl svētdien iepriekšējo divu gadu Stenlija kausa ieguvēja Pitsburgas «Penguins» viesos ar 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) sagrāva Filadelfijas «Flyers», Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Lielisks «Penguins» rindās bija komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, kamēr vārtsargs Mets Marejs atvairīja 26 no 27 metieniem.

Krosbijs atklāja rezultātu, bet otrajā periodā Deriks Brasārs, Jevgeņijs Malkins un Braiens Dumolēns panāca 4:0, piedevām starp Malkina un Dumolēna gūtajiem vārtiem bija vien piecu sekunžu intervāls. «Flyers» otrā perioda beigās vienu ripu atspēlēja, taču intrigu atgriezt nespēja, jo Džastins Šulcs 48. minūtē atjaunoja četru ripu pārsvaru.

Šajā sērijā visi trīs mači bijuši ar vienas komandas lielu pārsvaru. Pirmajā cīņā «Penguins» mājās uzvarēja ar 7:0, tad «Flayers» viesos revanšējās ar 5:1, bet tagad šāds pats rezultāts fiksēts Filadelfijā.

Tikmēr kārtējam «play-off» fiasko tuvojas Vašingtonas «Capitals», kas mājās pagarinājumā ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:3, 1:0, 0:1) zaudēja Kolumbusas «Blue Jackets», sērijā nonākot iedzinējos ar 0-2.

Mājiniekus neglāba Aleksandra Ovečkina divi gūtie vārti. «Capitals» otrā perioda sākumā bija vadībā ar 3:1, taču, otrajā atpūtā ejot, minimāls pārsvars 4:3 bija jau viesiem. Tiesa, Vašingtona spēja panākt papildlaiku, kad 57. minūtē precīzs bija Tīdžejs Ošī, tomēr cīņas 73. minūtē uzvaras vārtus iemeta Kolumbusas kluba spēlētājs Mets Kalverts.

«Blue Jackets» vārtos daudz darba bija Sergejam Bobrovskim, kurš atvairīja 54 no 58 metieniem, bet divus vārtus viesu labā guva Kems Etkinsons, kamēr aizsargs Zaks Verenskis izcēlās ar 1+2.

Arī pirmā šo komandu spēle noslēdzās pagarinājumā, «Blue Jackets» komandai uzvarot ar 4:3.

Visbeidzot Minesotas «Wild» mājās ar rezultātu 6:2 (2:1, 4:1, 0:0) uzvarēja Vinipegas «Jets», taču sērijā joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

«Wild» labā vārtus guva seši dažādi spēlētāji, Ērikam Stālam, Mikaelam Granlundam un Metam Dumbam izceļoties ar 1+1.

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas «Penguins» ar 4-2 uzvarēja Nešvilas «Predators» komandu.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Nešvilas «Predators» - Kolorādo «Avalanche»; sērijā 2-0
  • Vinipegas «Jets» - Minesotas «Wild»; sērijā 2-1
  • Vegasas «Golden Knights» - Losandželosas «Kings»; sērijā 3-0
  • Anaheimas «Ducks» - Sanhosē «Sharks»; sērijā 0-2

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Tampabejas «Lightning» - Ņūdžersijas «Devils»; sērijā 2-0
  • Bostonas «Bruins» - Toronto «Maple Leafs»; sērijā 2-0
  • Vašingtonas «Capitals» - Kolumbusas «Blue Jackets»; sērijā 0-2
  • Pitsburgas «Penguins» - Filadelfijas «Flyers»; sērijā 2-1
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu