Latvijas izlase ar vairākiem līderiem ierindā spēlēs pret Slovākiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam Dānijā, piektdien un sestdien izbraukumā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Slovākijas valstsvienību. Šīsdienas mača sākums paredzēts plkst. 18.00, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Latvijas izlase pirmo maču ar Slovākijas valstsvienību aizvadīs Mihalovcē, bet otrā cīņa sestdien norisināsies Popradā (plkst. 18.30).

«Euro Hockey Challenge» ietvaros pirmajās divās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase ar 2:3 un 2:6 viesos piekāpās Norvēģijai, bet pagājušajā nedēļā ar 0:3 un 0:5 «Arēna Rīga» kapitulēja Somijas komandai.

Tikmēr slovāki, gatavojoties pasaules čempionātam, piedzīvojuši divus zaudējumus un izcīnījuši divas uzvaras. Slovākija ar 3:6 un 1:7 piekāpās Zviedrijai, bet pēc tam ar 2:1 pēcspēles metienos un 4:1 pamatlaikā apspēlēja Vāciju.

Latvijas un Slovākijas hokejisti savā starpā tikās pērn pasaules čempionātā. Jānis Sprukts, Zemgus Girgensons un Andris Džeriņš guva vārtus skaitliskajā vairākumā, sekmējot valstsvienības uzvaru ar 3:1.

Savukārt 2015. gadā abas komandas savā starpā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās Latvija svinēja uzvaras ar 3:2 pēcspēles metienos un 5:1 pamatlaikā.

Slovākija februārī piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pirmajā mačā izdevās uzveikt olimpiskos atlētus no Krievijas, taču turpinājumā tika piedzīvoti zaudējumi divreiz pret ASV un vienreiz pret Slovēniju.

Uz Slovākiju līdzi devušies arī Amerikas hokeja līgas (AHL) spēlētāji - vārtsargs Kristers Gudļevskis un aizsargs Kristofers Bindulis, kuri tikai ceturtdien pievienojās Latvijas izlasei. Ierindā ir arī potenciālie uzbrukuma līderi Roberts Bukarts, Miks Indrašis un Miķelis Rēdlihs.

Tikmēr Rīgā palikuši un «Volvo» ledus hallē treniņus aizvada Egils Kalns, Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls, Ralfs Freibergs un Ernests Tomass.

Šobrīd cīņu par Vācijas zeltu aizvada uzbrucējs Rihards Bukarts, bet Šveices čempionāta finālā spēkiem mērojas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un vārtsargs Elvis Merzļikins, kuri pēc «play-off» beigām tiekot gaidīti izlasē.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju (20. un 21. aprīlis)

Vārtsargi: Māris Jučers (Lionas «Lions», Francija), Uldis Čalpa («Kurbads»), Kristers Gudļevskis (Bridžportas «Sound Tigers», AHL).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Edgars Siksna (Karagandas «Sarjarka», VHL), Kristofers Bindulis (Hēršijas «Bears», AHL), Artūrs Salija («Nove Zamky», Slovākija), Ēriks Ševčenko (Dzjiliņas «Tsen Tou», VHL), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas «Tigers», WHL).

Uzbrucēji: Roberts Bukarts (Zlīnas «Aukro Berani», Čehija), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, Māris Bičevskis (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Rodrigo Ābols («Orebro», Zviedrija), Mārtiņš Cipulis («Kurbads»), Renārs Krastenbergs (Ošavas «Generals», OHL).

Pasaules čempionāts sāksies 4. maijā. Tas risināsies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 20. maijā.

Latvijas izlase spēlēs B grupā (Herninga):

  • pret Norvēģiju (5.maijs),
  • pret Somiju (6. maijs),
  • pret Dienvidkoreju (8. maijs),
  • pret ASV (10. maijs),
  • pret Vāciju (12. maijs),
  • pret Kanādu (14. maijs),
  • pret Dāniju (15. maijs).

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas vājākā komanda atstās pasaules čempionāta elites divīziju. Izņēmums ir Slovākija, kas rīkos 2019. gada pasaules čempionātu, līdz ar to šī izlase elites divīzijā noteikti spēlēs arī nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu