«Bruins» pietuvojas Stenlija kausa otrajai kārtai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bostonas «Bruins» hokejisti ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā nonāca uzvaras attālumā no otrās kārtas sasniegšanas, kamēr Vašingtonas «Capitals» savā sērijā panāca izlīdzinājumu.

«Bruins» ceturtdien viesos ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Toronto «Maple Leafs», Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Uzvaras vārtus viesiem 37.minūtē guva Breds Maršāns, divas rezultatīvas piespēles izdarīja «play-off» rezultatīvākais vīrs Davids Pastrņāks, bet vārtos Tūka Rasks atvairīja 31 no 32 metieniem. Tikmēr «Maple Leafs» labā vārtus guva čehs Tomāšs Plekanecs.

Pastrņāks četros «play-off» mačos nopelnījis 11 (4+7) rezultativitātes punktus.

«Bruins» šo maču aizvadīja bez viena no saviem līderiem Patrisa Beržerona, komandai neatklājot, kāda iemesla dēļ uzbrucējs nav spēles pieteikumā.

«Spēles sākumā labāki bija «Maple Leafs», taču mēs pēc tam «ieslēdzām» savas kājas, sākām slidot ātrāk, labāk kontrolēt ripu, kas ļāva gūt vārtus,» pēc mača sacīja Bostonas kluba treneris Brūss Kesidijs.

Sestdien, kad abas komandas tiksies Bostonā, mājiniece «Bruins» var nodrošinot vietu konferences pusfinālā.

Tikmēr citā Austrumu konferences duelī Vašingtonas «Capitals» viesos ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Kolumbusas «Blue Jackets», sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Toms Vilsons un Tīdžejs Ošī pirmajos divos periodos panāca 2:0 «Capitals» labā, bet trešās trešdaļas sākumā Aleksandrs Ovečkins pārsvaru trīskāršoja. «Blue Jackets» spēlētājs Būns Dženers vienus vārtus gan vēlāk atguva, taču pamatlaika beigās Jevgēņijs Kuzņecovs atjaunoja trīs ripu pārsvaru.

Maiņas biedri Kuzņecovs, Ovečkins un Vilsons kopā tika pie septiņiem rezultativitātes punktiem, jo pirmais no viņiem divas reizes asistēja partneriem, bet Ovečkins un Vilsons izdarīja pa vienai rezultatīvai piespēlei.

Šajā sērijā abas komandas pagaidām labāk spēlējušas viesos, jo «Blue Jackets» pirmajos divos mačos Vašingtonā guva divas uzvaras papildlaikā, bet no Kolumbusas mājup ar divām uzvarām brauc «Capitals» vīri.

«Nākamā spēle būs izšķirošā,» uzskata «Capitals» galvenais treneris Berijs Trocs. «Kāda no komandām ar uzvaru pretiniekus noliks ar muguru pret sienu. Mums jābūt gataviem, taču domāju, ka pēdējos divos mačos esam atraduši savu spēli, kura nu jāparāda arī mājās.»

Sērijas piektā spēle sestdien notiks Vašingtonā.

Austrumu konferencē vēl neviena no komandām nav pārvarējusi pirmo kārtu, bet Rietumu konferencē tālāk tikušas jau Vegasas «Golden Knights» un Sanhosē «Sharks», kas četros mačos «sausā» atstāja attiecīgi Losandželosas «Kings» un Anaheimas «Ducks».

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Nešvilas «Predators» - Kolorādo «Avalanche»; sērijā 3-1
  • Vinipegas «Jets» - Minesotas «Wild»; sērijā 3-1
  • Vegasas «Golden Knights» - Losandželosas «Kings»; sērijā 4-0
  • Anaheimas «Ducks» - Sanhosē «Sharks»; sērijā 0-4

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Tampabejas «Lightning» - Ņūdžersijas «Devils»; sērijā 3-1
  • Bostonas «Bruins» - Toronto «Maple Leafs»; sērijā 3-1
  • Vašingtonas «Capitals» - Kolumbusas «Blue Jackets»; sērijā 2-2
  • Pitsburgas «Penguins» - Filadelfijas «Flyers»; sērijā 3-1

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas «Penguins» ar 4-2 uzvarēja Nešvilas «Predators» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu