«Jets» iemet 4 ripas 12 minūtēs un iekļūst Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Vinipegas «Jets» hokejisti piektdien ar teicamu cīņas sākumu, 12 minūšu laikā gūstot četrus vārtus, pārliecinoši apspēlēja Minesotas «Wild» vienību, kas ļāva sasniegt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

«Jets» savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:0 (4:0, 0:0, 1:0), Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā triumfējot ar 4-1.

Rezultātu jau 31.sekundē atklāja Džeikobs Truba, bet turpinājumā precīzi bija arī Braiens Litls, Brendons Tanevs un Džols Armia, liekot «Wild» komandai jau 12.minūtē veikt vārtsargu maiņu, Devona Dubnika vietā sūtot Aleksu Steloku. Tomēr «Wild» nespēja saņemties, bet trešā perioda sākumā «Jets» uzbrucējs Marks Šeifele panāca 5:0.

«Jets» otro spēli pēc kārtas izcīnīja «sauso» uzvaru, Konoram Hellebaikam atvairot 30 pretinieku metienu.

Pēc uzvaras mačā un visā sērijā Vinipegā sākās lielas svinības, jo spēli pilsētas ielās uz lielajiem TV ekrāniem vēroja liels cilvēku pūlis.

Iepriekšējo reizi kāda no Vinipegas komandām izslēgšanas spēļu otro kārtu sasniedza pirms 31 gada, kad tālāk tika iepriekšējā «Jets» komanda, kura 1996.gadā pārcēlās uz Arizonu un kļuva par «Coyotes». Savukārt šis klubs uz Vinipegu pārcēlās 2011.gadā no Atlantas.

Stenlija kausa izcīņā «Jets» spēlēja arī 2015.gadā, taču tad pirmajā kārtā ar 0-4 zaudēja Anaheimas «Ducks», savukārt priekšgājēja Atlantas «Thrashers», kas līgā sāka spēlēt 1999.gadā, izslēgšanas spēlēs piedalījās tikai reizi, arī nepārvarot pirmo kārtu.

Nākamajā kārtā «Jets» tiksies ar Nešvilas «Predators» un Kolorādo «Avalanche» dueļa uzvarētājiem, kur sērijā ar 3-2 vadībā atrodas «Predators».

Nešvilas komanda piektdien neizmantoja iespēju sasniegt Rietumu konferences pusfinālu, savās mājās zaudējot «Avalanche» vīriem ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:2).

Niks Bonino 51.minūtē vadībā izvirzīja mājiniekus, taču piecas minūtes vēlāk Gābriels Landeskogs atjaunoja neizšķirtu, bet uzvaras vārtus «Avalanche» labā 88 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta Svens Andrigeto.

Tāpat iespēju tikt Austrumu konferences pusfinālā piektdien neizmantoja iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas «Penguins», kas mājās ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) zaudēja Filadelfijas «Flyers». Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 gan joprojām atrodas «Penguins».

«Flyers» 37.minūtē zaudēja ar 1:2, taču vēl līdz pārtraukumam panāca izlīdzinājumu, bet noslēdzošajā trešdaļā pēc Šona Kuturjē un Meta Rīda gūtajiem vārtiem nodrošināja uzvaru.

Austrumu konferencē vēl neviena no komandām nav pārvarējusi pirmo kārtu, bet Rietumu konferencē tālāk tikušas jau Vegasas «Golden Knights», Sanhosē «Sharks», kas četros mačos «sausā» atstāja attiecīgi Losandželosas «Kings» un Anaheimas «Ducks», kā arī Vinipegas «Jets».

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Nešvilas «Predators» - Kolorādo «Avalanche»; sērijā 3-1
  • Vinipegas «Jets» - Minesotas «Wild»; sērijā 4-1
  • Vegasas «Golden Knights» - Losandželosas «Kings»; sērijā 4-0
  • Anaheimas «Ducks» - Sanhosē «Sharks»; sērijā 0-4

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Tampabejas «Lightning» - Ņūdžersijas «Devils»; sērijā 3-1
  • Bostonas «Bruins» - Toronto «Maple Leafs»; sērijā 3-1
  • Vašingtonas «Capitals» - Kolumbusas «Blue Jackets»; sērijā 2-2
  • Pitsburgas «Penguins» - Filadelfijas «Flyers»; sērijā 3-1

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas «Penguins» ar 4-2 uzvarēja Nešvilas «Predators» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu