«Lightning» sasniedz Stenlija kausa otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Tampabejas «Lightning» komanda sestdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā.

«Lightning» Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Ņūdžersijas «Devils», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-1.

Kārtējo lielisko maču «Lightning» vārtos aizvadīja Andrejs Vasiļevskis, kurš sērijas pēdējās divās cīņās atvairījis 53 no 55 pretinieku metieniem.

«Paveicām labu darbu. «Devils» ir laba komanda, bet mēs bijām maķenīt labāki. Ja komanda spēlē labi, es jūtos pārliecinātāks par savu sniegumu. Tiesa, tagad tas viss jāatstāj aiz muguras un jāgatavojas nākamajai kārtai,» pēc uzvaras teica Vasiļevskis.

Vasiļevska sniegumu uzteica arī viņa tautietis Ņikita Kučerovs, kurš guva vārtus četrās no piecām spēlēm, iemezdams trīs uzvaru nesošas ripas.

«Viņš ir jauns, bet izskatās, ka NHL spēlētu jau 20 gadus. Pēc katra «seiva» viņš dod papildu enerģiju komandai laukumā un uz soliņa,» teica Kučerovs.

Tikmēr Vašingtonas «Capitals» savā laukumā pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Kolumbusas «Blue Jackets», sērijā panākot 3-2.

Uzvaras vārtus pirmā pagarinājuma 12.minūtē guva zviedru uzbrucējs Niklass Bekstrēms, kurš šajā mačā atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Toronto «Maple Leafs» viesos ar 4:3 (2:0, 2:2, 0:1) pārspēja Bostonas «Bruins», kas sērijā ir vadībā ar 3-2.

«Capitals» un «Bruins» vietu nākamajā kārtā varēs nodrošināt pirmdien, kad aizvadīs mačus viesos.

«Lightning» šobrīd ir vienīgā Austrumu konferences komanda, kas sasniegusi nākamo kārtu, kamēr Rietumos tālāk tikušas jau Vegasas «Golden Knights», Sanhosē «Sharks» un Vinipegas «Jets» vienības.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Nešvilas «Predators» - Kolorādo «Avalanche»; sērijā 3-2
  • Vinipegas «Jets» - Minesotas «Wild»; sērijā 4-1
  • Vegasas «Golden Knights» - Losandželosas «Kings»; sērijā 4-0
  • Anaheimas «Ducks» - Sanhosē «Sharks»; sērijā 0-4

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Tampabejas «Lightning» - Ņūdžersijas «Devils»; sērijā 4-1
  • Bostonas «Bruins» - Toronto «Maple Leafs»; sērijā 3-2
  • Vašingtonas «Capitals» - Kolumbusas «Blue Jackets»; sērijā 3-2
  • Pitsburgas «Penguins» - Filadelfijas «Flyers»; sērijā 3-2

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas «Penguins» ar 4-2 uzvarēja Nešvilas «Predators» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu