Rihardam Bukartam rezultatīva piespēle; komanda panāk 7. spēli Vācijas finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvētā Berlīnes «Eisbaren» komanda otrdien svinēja uzvaru pret Minhenes «Red Bull» vienību Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) izslēgšanas turnīra fināla sestajā mačā, panākot izšķirošo - septīto - maču.

«Eisbaren» otrdien savās mājās bija pārāka ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:0, 3:2), sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 3-3.

Bukarts, kurš spēlēja mājinieku otrajā uzbrucēju maiņā, šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kad trešā perioda 12.sekundē asistēja Džemisonam Makkvīnam, kurš panāca 3:1 mājinieku labā.

Turpinājumā «Eisbaren» panāca arī 4:1, bet 58.minūtē minhenieši vienus vārtus atguva un pēcāk nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču berlīnieši to izmantoja arī metienu tukšā pretinieku cietoksnī.

«Red Bull» gan nepadevās un 21 sekundi pirms mača beigām guva arī savus trešos vārtus, taču izglābties no zaudējuma bija par vēlu.

Finālsērijas izšķirošais mačs ceturtdien notiks Minhenē.

Bukarts izslēgšanas turnīrā 15 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt DEL regulārajā čempionātā viņš paspēja aizvadīt divas cīņas, kurās atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Izslēgšanas spēlēs «Eisbaren» vispirms ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 uzvarēja Volfsburgas «Grizzly Adams» vienību, bet pusfinālā ar 4-2 pieveica Nirnbergas «Ice Tigers».

«Eisbaren» par Vācijas čempioni kopumā kļuvusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas notika 2013.gadā.

Berlīnes vienība DEL regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā, bet pirmā bija tieši Minhenes «Red Bull».

Pašlaik 22 gadu vecais Bukarts sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas «Aukro Berani», ko novembra sākumā atstāja, bet vēlāk pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas «Dinamo».

Zlīnas komandā viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš bija viens no «Aukro Berani» komandas līderiem. Savukārt Rīgas «Dinamo» vienībā Bukarts šosezon 14 KHL spēlēs tika pie vieniem gūtajiem vārtiem.

Tikmēr latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas «Panther» Vācijas čempionāta izslēgšanas spēlēs netika, sezonu noslēdzot kopvērtējuma 12.vietā starp 14 vienībām.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu