Gudļevskis: Mēdzu sazvanīties ar Irbi. Viņš man palīdz ar padomu psiholoģijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kristers Gudļevskis mēdz sazvanīties ar Artūru Irbi, lai aprunātos par vārtsargu lietām. Latvijas hokeja leģenda pamatā dalās ar padomu, kā strādāt pie psiholoģiskās sagatavotības, trešdien pēc valstsvienības treniņa pastāstīja Gudļevskis.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien un piektdien «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes spēles ar Šveices valstsvienību. Ceturtdien pirms mača tiks iemūžināts leģendārā latviešu vārtsarga Artūra Irbes numurs. Viņš izlasē vienmēr spēlēja kreklu, kam bija 1. numurs.

«Atceros viņu kā mūri [Irbes iesauka], kā gan savādāk. Mēs mēdzam sazvanīties, aprunāties par vārtsargu lietām. Viņš man sniedz padomus psiholoģijā. Mums ir visai labas attiecības,» sacīja Gudļevskis, paužot patīkamu pārsteigumu par Irbes numura iemūžināšanu, jo līdz šim viņš par to nezināja.

Gudļevskis uzreiz pēc sezonas beigām Amerikas Hokeja līgā (AHL) pievienojās Latvijas izlasei, kas pagājušajā nedēļā aizvadīja pārbaudes spēles Slovākijā. Otrajā mačā vārtus sargāja Gudļevskis, komandai piedzīvojot zaudējumu ar 1:4.

«Gribējās aizbraukt uzspēlēt. Nekas traks. Mazliet nāca miegs, jo nebiju atklimatizējies [pēc laika zonu maiņas]. Pagaidām grūti saprast, kādā sportiskajā formā esmu, bet šķiet, ka ir labi,» pastāstīja vārtsargs.

Gudļevskis pērn noslēdza vienas sezonas divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Ņujorkas «Islanders», taču visu sezonu nospēlēja fārmklubā - AHL vienībā Bridžportas «Sound Tigers». Pašlaik 25 gadus vecais vārtsargs piedalījās 37 spēlēs, vidēji ielaida 2,83 ripas un atvairīja 89,7% metienu.

«Sezonu vērtēju normāli. Vienmēr jau gribas vairāk un labāk. Ir kļūdas, pie kurām jāstrādā. Otram vārtsargam labi gāja. Arī augšā [NHL klubā] neviens netraumējās. Šī sezona vēl nav galā, tāpēc par nākamo vēl nedomāju. Jākoncentrējas darbam Latvijas izlasē,» teica Gudļevskis.

Šveices čempionāta finālsērijā cīnās vārtsargs Elvis Merzļikins un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Abi šie hokejisti tiek gaidīti Latvijas izlases rindās pēc sezonas beigām. Merzļikins tiek vērtēts kā valstsvienības pirmais numurs vārtos, bet Gudļevskis kā otrais.

«Konkurence - tas vienmēr ir labi. Tā palīdz. Tādā veidā viens otru var dzīt uz priekšu. Es domāju, ka tas mums nāks tikai par labu. Būšu gatavs otrā vārtsarga lomai. Pirmā vārtsarga loma ir jānopelna. Kamēr tā nav nopelnīta, nekas nav garantēts,» uzskata Gudļevskis.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, sešās pārbaudes spēles piedzīvojusi sešus zaudējumus.

«Rezultāts nav tāds, kādu gribētos, bet tās ir pārbaudes spēles. Tajās jāpārbauda spēlētāju varējums un jāiestrādā taktiskās sistēmas. Nevajag uztaisīt paniku. Jāturas pie sava gatavošanās plāna pasaules čempionātam,» sacīja Gudļevskis.

Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā Gudļevskis spēlējis divas reizes - 2013. un 2014. gadā. Valstsvienību vārtsargs pārstāvēja arī 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs un 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā (risinājās Rīgā 2016. gada septembrī).

«Komanda palikusi jaunāka. Ar daudziem čaļiem spēlēju un trenējos pirmo reizi. Ja agrāk atbraucu uz izlasi, tad zināju visus, bet tagad daudzus līdz šim nebiju saticis,» atzina Gudļevskis.

Viņam šajā pavasarī ir pirmā pieredze darbā ar galveno treneri Bobu Hārtliju. «Ļoti zinošs treneris. Viņš zina, ko grib sagaidīt no komandas. Prasīgs. Pagaidām iespaids tikai tas labākais,» sacīja vārtsargs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu