Džeriņš: Sarunās ar klubiem jāizvērtē, kas būtu labākais variants ģimenei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš pērn pasaules čempionātā valstsvienības rindās bija labākais vārtu guvējs, pēdējās divas sezonas aizvadījis Čehijas augstākās līgas klubā Hradeckrālovas «Mountfield». Līdzšinējais līgums aprīļa beigās noslēgsies, taču ar jauna kontrakta parakstīšanu hokejists nevēlas steigties, lai atrastu labāko variantu sev un ģimenei, sarunā ar TVNET pastāstīja Džeriņš.

Latvijas izlasei treniņos uz ledus Džeriņš pievienojās šonedēļ. Pēc grūtas sezonas Čehijā ir sakrājušies savainojumi, tomēr otrdien treniņā «Arēnā Rīga», gatavojoties pārbaudes spēlēm pret Šveici, Džeriņš darbojās ar pilnu sparu.

«Jūtos forši. Vienmēr ir patīkami būt izlasē. Protams, ir sakrājušies savainojumi. Gandrīz katram tādi ir, bet to apspriest nav baigā jēga,» sacīja Džeriņš, kuram kreisā roka bija apsaitēta.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionāta pamatturnīrā 41 spēlē guva 7 vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles, bet «play-off» turnīrā uzbrucēja kontā 10 spēlē 2 vārti un 2 piespēles.

«Par savu sniegumu grūti spriest. Garš posms aizvadīts. Katrā ziņā ne par ko nepārdzīvoju. Kā spēlēju, tā spēlēju, neko tur vairs nevar mainīt,» sevi vērtēja Džeriņš.

«Mountfield» komanda, kurā šosezon spēlēja arī Latvijas izlases aizsargs Oskars Cibuļskis, zaudēja Čehijas čempionāta pusfinālā, taču mērķis bija izcīnīt titulu.

«Vienmēr var nospēlēt labāk. Ar Osi [Oskaru Cibuļski] runājām, ka sezonu pabeigt ar zaudējumu nozīmē, ka sezona nav bijusi veiksmīga,» teica Džeriņš.

«Mountfield» komanda martā uz vienu gadu pagarināja līgumu ar Cibuļski, savukārt Džeriņš ar Hradeckrālovas klubu nav panācis jaunu vienošanos.

«Sarunas notiek. Domāju, kā būtu labāk man un ģimenei. Visu izvērtējot, tad jau redzēs, pie kā mēs nonāksim,» norādīja Džeriņš, kurš pirms pārcelšanās uz Čehiju septiņas sezonas nospēlēja Rīgas «Dinamo».

«Ir šis tas bijis sarunu līmenī [piedāvājumi no klubiem], bet neko vairāk komentēt nevaru. Nav tā, ka viss ir nolikts galdā un man tikai jāizvēlas. Ir jānogaida un jāpadomā, ko es gribu un ko negribu,» teica Džeriņš.

Pērn pasaules čempionātā Džeriņš ar 4 precīziem metieniem bija labākais vārtu guvējs Latvijas izlases rindās, taču viņš par līdera lomas uzņemšanos nedomā, jo labu rezultātu var sasniegt tikai ar komandas kopīgiem spēkiem.

«Nevajag vienu vai divus līderus. Visiem ir jānospēlē pēc iespējas labāk savu spēju robežās. Ja to darīsim visi kopā, tad arī būs rezultāts. Nav nozīmes, kurš iemet 10 vai vienus vārtus, vai netrāpa nevienus. Mēs esam komanda, sākot ar treneri un beidzot ar trešo vārtsargu,» uzskata Džeriņš.

«Vieta turnīra tabulā komandai būs viena, nevis labākajam vārtu guvējam augstāka. Komandas rezultāts izlasē ir galvenais, bet rezultativitātes punkti un citas individuālās lietas jānoliek otrajā plānā,» turpināja uzbrucējs.

Latvijas izlase ceturtdien un piektdien «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes spēles ar Šveices valstsvienību. Ceturtdien pirms mača tiks iemūžināts leģendārā latviešu vārtsarga Artūra Irbes numurs. Viņš izlasē vienmēr spēlēja ar kreklu, kam bija 1. numurs.

Džeriņš pauž pateicību, ka Irbe daudzus hokejistus iedvesmojis ne tikai ar darbiem uz ledus, bet arī ar darbiem ārpus hokeja laukuma.

«Hokeja gaitu sākumā es dzīvoju internātā - Rīgas 55. vidusskolā [kopš 2005. gada 1. augusta Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola]. Telpas bija briesmīgā stāvoklī. Irbe uzņēmās iniciatīvu, un ar citu cilvēku atbalstu internāts tika atjaunots. Tas bija patīkami, jo tur varēja sajusties kā mājās. Tas mani personīgi ļoti motivēja braukt uz Rīgu un trenēties,» atcerējās Džeriņš, kuram dzimtās mājas ir Aiviekstē.

«Visiem ir skaidrs, ka viņš ir hokeja leģenda. Tomēr vērts aizdomāties, ko viņš paveicis arī ārpus ledus arēnas. Viņš ir palīdzējis daudziem puišiem kā man izaugt par hokejistiem,» piebilda Džeriņš.

Latvijas izlases rindās Džeriņš aizvadījis 124 spēles, guvis 29 vārtus un veicis 27 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu