Latvijas hokejisti papildlaikā zaudē Šveicei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Šveices valstsvienībai. Pirms šī mača tika iemūžināts leģendārā vārtsarga Artūra Irbes numurs.

Latvijas hokejistiem šajā pavasarī šī bija jau septītā neveiksme pēc kārtas, pagaidām pie uzvarām pārbaudes mačos netiekot.

Latvijas izlases labā vārtus guva Andris Džeriņš, savukārt trešajā periodā Latvijai nācās veikt piespipedu vārtsargu maiņu, jo traumu guva Kristers Gudļevskis, viņa vietu vārtos ieņemot Uldim Čalpam.

Gudļevskis uzreiz devās uz ģērbtuvēm, taču pirmā informācija liecina, ka viņš nav guvis nopietnu savainojumu.

Pēc vārtsargu maiņas pretinieki drīz vien panāca izlīdzinājumu, pēc tam papildlaikā arī izraujot uzvaru.

Pirms spēles notika īpaša un sirsnīga ceremonija, kurā tika iemūžināts leģendārā vārtsarga Artūra Irbes krekls ar 1.numuru. Ar šo numuru izlasē līdz ar to neviens vairs nespēlēs.

Spēle kopumā bija ļoti līdzīga, rezultātu pirmajā periodā atklājot Džeriņam, kuram šī bija pirmajā pārbaudes spēle pirms šī pasaules čempionāta. Viņš spēles sestajā minūtē bija izveicīgākais vārtu priekšā, no neērtās nūjas puses pārspējot šveiciešu vārtsargu Leonardo Dženoni.

Turpinājumā Latvijas izlase divas minūtes palika lielajā skaitliskajā mazākumā, taču rezultāts nemainījās, lieliski spēlējot arī Gudļevskim.

Vadību mājiniekiem izdevās saglabāt arī otrajā trešdaļā, kurā lieliska iespēja bija Frenkam Razgalam, taču viņš, apspēlējot divus pretiniekus un nonākot pret viesu vārtsargu, vārtus neguva. Tāpat darba netrūka Gudļevskim, taču rezultāts nemainījās.

Situācija mainījās trešā perioda piektajā minūtē, kad pēc viena no šveiciešu uzbrukumiem uz ledus palika Gudļevskis, kurš pēc tam uzreiz devās uz ģērbtuvēm. Viņa vietu ieņēma Čalpa, kuru 48.minūtē ar metienu no zilās līnijas pārspēja Kilians Motē.

Turpinājumā rezultāts nemainījās, Razgalam pēdējā minūtē trāpot pa Šveices izlases vārtu stabu. Savukārt pagarinājumā Latvijas izlase divas reizes iekrita pretuzbrukumos, otrajā no tiem Demjenam Riatam gūstot uzvaras vārtus.

Pēc mača tika aizvadīta arī «bullīšu» sērija, kurā ar 2:1 uzvarēja Latvija, abus vārtus iemetot Rodrigo Ābolam.

Latvija ar Šveici iepriekšējo reizi spēkojās aizpērn, zaudējot pretiniekiem gan divos pārbaudes mačos, gan pasaules čempionāta spēlē.

Šveices komandas rindās mačam pret Latviju pieteikti galvenokārt spēlētāji no vietējās līgas komandām. Vienīgais Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvis ir vārtsargs Reto Berra, bet trīs spēlētāji ir no Amerikas Hokeja līgas (AHL), no kuriem visi ir Latvijas hokejistu komandas biedri.

Jonass Sīgentalers šosezon spēlēja kopā ar Kristoferu Binduli Hēršijas «Bears» komandā, Noā Rods bija komandas biedrs Rūdolfam Balceram Sanhosē «Barracuda» vienībā, kamēr Kalvins Tirkaufs bija Klīvlendas «Monsters» rindās kopā ar Edmundu Matīsu Kivlenieku. Tiesa, neviens no šīs trijotnes šodien nestāsies pretī saviem komandas biedriem, jo Bindulis savainojuma dēļ neturpina cīņu par vietu izlasē, Balceram vēl ir mači AHL izslēgšanas turnīrā, bet Kivlenieks tikai ceturtdien atgriezās Ziemeļamerikas, taču maču jau vēroja klātienē no tribīnēm.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība līdz šim aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt aizvadītajā nedēļā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai.

Piektdien plkst. 19.30 abas izlases tiksies atkārtoti, bet gatavošanās pasaules čempionātam tiks noslēgta 1.maijā ar spēli pret Kanādu.

Veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Tāpat sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Savainojuma dēļ Latvijas hokeja izlasei šajā pavasarī nevarēs palīdzēt arī aizsargs Bindulis, kā arī no otrdienas ar komandu vairs netrenējas uzbrucējs Renārs Krastenbergs un vārtsargs Māris Jučers

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu