Ķēniņš: Zināju, ka pretiniekam trīc rokas. Pabiedēju, un viņš man atdeva ripu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Visas komandas pašatdeve un Elvis Merzļikins vārtos ļāva Latvijas izlasei sestdien pasaules čempionāta spēlē pārspēt olimpisko vicečempioni Vāciju, pēc cīņas žurnālistiem sacīja Latvijas izlases pirmo vārtu autors Ronalds Ķēniņš, kurš veiksmīgi izmantoja pretinieka pieredzes trūkumu.

Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase izcīnīja trešo uzvaru piecās spēlēs, ar deviņiem punktiem turnīra tabulā ieņemot ceturto vietu B apakšgrupā.

«Viegli nebija, bet mēs zinājām, ka tā būs. Izgājām laukumā un bijām gatavi,» pēc mača sacīja Ķēniņš. «Tāpat kā pret amerikāņiem mēs labi spēlējām visās trīs zonās, bloķējām metienus, savukārt Elvis kā parasti bija fantastisks vārtos. Tas viss kopā mums arī deva uzvaru.»

Rezultātu Latvijas izlase atklāja spēles 37.minūtē, kad pēc teicamas izspēles Ķēniņš tika līdz metienam jau tukšos pretinieku vārtos. Viņam lielisku piespēli atdeva Rodrigo Ābols, kurš pirms tam ar Rūdolfu Balceru bija izgājuši divatā pret vienu aizsargu.

«Vācija bija mūsu zonā, redzēju, ka viņu aizsargs ies apkārt. Es tobrīd bišķi pašmaucos, jo zināju, ka tas ir jaunais, kuram trīc rokas. Nedaudz pabiedēju, viņš man atdeva ripu, ko paņēma Balcers, to pēc tam piespēlējot Ābolam, kurš savukārt izdarīja visu pārējo. Par to, ka viņš man piespēlēs, nebiju pārsteigts, jo zināju, ka Rodža mani redz. Mums viss izdevās, viņš atdeva un es zināju, ka būs iekšā,» epizodi komentēja šosezon par Šveices čempionu kļuvušais Ķēniņš, kurš guva savus otros vārtus šajā pasaules čempionātā.

Pirms vārtu guvuma gan nebija tālu no tā, lai izceltos arī Vācija, jo pēc neveiksmīgas nomaiņas divi pretinieku spēlētāji palika pret Merzļikinu, tomēr glāba aizsargs Ralfs Freibergs, kurš pēdējā brīdī izsita ripu.

«Hokejs tagad ir tik ātrs, ka viss kaut kas var gadīties. Pārsvarā ir tā, ja uztaisi lielu seju, tad sanāk otrādāk, iemetīs pretinieki,» Ķēniņš norādīja, ka nostrādāja vecā hokeja tēze - neiemet tu, iemet tev.

Herningā Ķēniņš ir viens no aktīvākajiem Latvijas izlases hokejistiem laukumā, spēlējot ar lielu enerģiju un ātrumu, izdarot daudz spēka paņēmienus.

«Tā ir mana spēle, darīju visu, ko varu, lai palīdzētu uzvarēt,» pieticīgs bija uzbrucējs, kurš šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 43 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Uzbrucējs gan nevēlējās kavēties domās par Latvijas izlases nākamajām spēlēm. «Tagad labāk izbaudīsim šo uzvaru un tad rīt domāsim par Kanādu,» piebilda hokejists.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu