Razgals: Komandā ir ļoti pozitīvs noskaņojums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Frenks Razgals, kurš piedalās savā otrajā pasaules čempionātā, sev atvēlētājā spēles laikā ir gatavs cīnīties par katru ledus centimetru, tā cenšoties pēc iespējas vairāk palīdzēt komandai.

Pērn Ragzals pasaules čempionātā Ķelnē piedalījās vien divos mačos, savukārt Herningā viņš laukumā devies visos piecos mačos, palīdzot komandai izcīnīt trīs uzvaras, kamēr pats ar rezultativitāti pagaidām nav izcēlies.

«Hokejs ir komandas sporta veids. Galvenais, lai vienība gūst svarīgas uzvaras, tāpēc savu sniegumu es nevērtēju. Protams, vienmēr varētu labāk, dot lielāku pienesumu, varbūt ar kādiem gūtiem vārtiem, bet man ir patiešām liels prieks, ka komandai izdodas uzvarēt,» svētdien pēc treniņa žurnālistiem sacīja 21 gadu vecais hokejists.

Razgals spēlē ceturtajā uzbrucēju virknējumā un pagaidām ir saņēmis mazāko spēles laiku starp sava ampluā hokejistiem, tomēr viņš par to nepārdzīvo, jo ir gandarīts, ka vispār tiek pie spēlēšanas.

«Ar pagājušo gadu ir grūti salīdzināt, jo Ķelnē bija pavisam cita situācija. Tad vairākas spēles aizvadīju tribīnēs, skatoties no malas, bet šogad man dod spēlēt, treneri uzticas. Jā, spēles laiks nav tik liels kā vadošajām maiņām, taču jāpriecājas par to, ka tiek dota iespēja. Mans darbs ir doties laukumā un cīnīties par katru centimetru, palīdzot komandai, cik vien tas ir iespējams,» savus uzdevumus komandā ieskicēja Razgals, kurš vidēji mačā laukumā bijis sešas minūtes un 13 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -1.

Sestdien Latvijas izlase izcīnīja svarīgu uzvaru ar 3:1 pārspējot Vācijas izlasi, savukārt pirmdien sekos mačs ar Kanādu, bet otrdien izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā būs jāmērojas spēkiem ar mājinieci Dāniju.

«Vācijas spēle vairs nav galvā, tā jau ir vēsture. Gatavojamies nākamajai cīņai. Komandā ir ļoti pozitīvs noskaņojums, saprotam, kādā situācijā atrodamies un ka viss ir mūsu pašu rokās,» piebilda uzbrucējs, sakot, ka komanda uz katru spēli dodas ar domu uzvarēt.

«Tas būs treneru darbs, kā sadalīt spēkus nākamajām divām cīņām, bet mēs uz katru maču ejam tikai ar vienu domu - uzvarēt. Visi saprotam, ka ar Dāniju, ja gribam tikt ceturtdaļfinālā, būs svarīgākā spēle šajā turnīrā, taču uz nākamo spēli ar Kanādu mēs tāpat gatavosimies kā uz visām iepriekšējām,» Razgals norādīja, ka pretinieku šķirošana notiks.

Kanādieši sestdien aizvadīja neveiksmīgu cīņu, ar 1:5 zaudējot Somijai, vāji nospēlējot abiem hokeja dzimtenes izlases vārtsargiem.

«Redzēju gūtos vārtus. Kanādai ir ļoti labs sastāvs, arī vārtsargu līnija ir pieklājīga. Varbūt tā vienkārši nebija viņu dienu. Redzēs, kā būs, jo rīt jau būs jauna diena un cita spēle,» sprieda Razgals, kurš šosezon Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas «Dinamo» sastāvā 27 spēlēs guva trīs vārtus un divas reizes asistēja partneriem.

Frenka tēvs Aigars Razgals savulaik arī ir vilcis mugurā Latvijas izlases kreklu, aizvadot desmit mačus, kuros guva arī vienus vārtus. Dēls savu tēvu jau ir pārspējis, jo izlasē viņam šobrīd ir 35 spēles, kurās iemesti divi vārti.

«Tētis spēles vēro mājās pa televizoru. Tēvs man vienmēr bijis pirmais treneris, arī tagad pēc katras spēles viņš pasaka, ko es varēju izdarīt vienā vai otrā situācijā. Ja vajag arī kritizē, dažreiz paslavē. Protams, viņš ir priecīgs, ka mums izdodas izcīnīt uzvaras, tur par mums īkšķus, tāpat kā visa valsts,» Frenks norādīja, ka jūt atbalstu gan no ģimenes, gan Latvijas cilvēkiem.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionāta laikā par sadzīves lietām un dzīvošanu nomaļā viesnīcā meža malā daudz nesatraucas.

«Salīdzinājumā ar Ķelni, kad dzīvojām pilsētas centrā, tagad esam nomaļākā vietā, taču mēs uz sadzīves lietām daudz neskatāmies. Mēs esam atbraukuši spēlēt hokeju, aizstāvēt savu un valsts godu. Galvenais, ka ir kur paēst un kur atpūsties, un ar to pilnīgi pietiek. Dažreiz mums ir iespēja aizbraukt ar autobusu uz Herningas centru, bet pārsvarā džeki iziet vienkārši svaigā gaisā, atpūšas. Blakus ir upe, var paelpot svaigu gaisu, atpūtināt prātu. Peldēt neejam un makšķeres arī nevienam nav līdzi, tikai nūjas,» smaidot sacīja hokejists.

Latvijas un Kanādas izlases Herningā tiksies pirmdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Savukārt otrdien vakarā Boba Hārtlija trenētajai Latvijas valstsvienībai būs izšķirošā cīņa par vietu ceturtdaļfinālā pret mājinieci Dāniju.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu