Somi apspēlē amerikāņus un triumfē grupā, Šveice garantē vietu 1/4 finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionātā, kas risinās Dānijā, otrdien noslēdzas grupu turnīrs. Dienas pirmajā mačā Somijas izlase ar rezultātu 6:2 apspēlēja ASV valstsvienību un izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā Herningā. Tikmēr citā spēlē Kopenhāgenā (A grupa) Šveice ar 5:1 pārliecinoši pieveica Franciju, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Jau tagad ir zināms, ka Somija ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies ar Šveici, kas savā grupā ieņem ceturto vietu. Savukārt amerikāņus ceturtdaļfinālā gaida Čehijas izlase.

Somijas izlasē ar «hat trick» izcēlās Sebastians Aho, kamēr amerikāņiem vārti un rezultatīva piespēle bija Patrikam Keinam. Aho ar deviņiem precīziem metieniem ir turnīra labākais vārtu guvējs, bet ar 17 punktiem kopā ar Keinu dala rezultatīvākā spēlētāja godu.

Tieši Aho somiem guva divus pirmos vārtus. Pirmā perioda vidū viņš meta no aizvārtes, ripai atrodot ceļu amerikāņu cietoksnī, bet septiņas minūtes vēlāk Aho tika atstāts pilnīgi viens pie tukša ASV izlases vārtu stūra, somam panākot jau 2:0. Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Miko Rantanens pretinieku vārtu priekšā apspēlēja vārtsargu un panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Somi uz tādas pašas nots turpināja arī trešajā periodā, kura astotajā minūtē Marko Antila guva ceturtos vārtus savai valstsvienībai. Tiesa, sešas minūtes vēlāk Keins ar raidījumu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva. Līdz pamatlaika beigām tika gūti vēl trīs vārti - vispirms Kasperi Kapanens no asa leņķa realizēja vairākumu, nedaudz vēlāk Dereks Raiens bija precīzs no vārtu priekšas, bet punktu mačam pielika Aho, kurš ieraidīja ripu tukšos ASV izlases vārtos.

Plkst.17.15 šajā apakšgrupā Kanāda spēkosies ar Vāciju, bet četras stundas vēlāk Latvija pret mājinieci Dāniju cīnīsies par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušajā duelī pirmie divi vārti tika gūti pirmā perioda otrajā pusē. Vispirms precīzs no iemetienu apļa bija Gregorijs Hofmans, bet pēc tam vārtus guva Enco Korvi, kurš pēc kolēģu izgājiena divatā pret pretinieku vārtsargu tika pie atlēkušās ripas. Trīs minūtes pirms otrā perioda beigām no iemetienu apļa precīzs bija arī Ramons Unterzanders.

Trešā perioda trešajā minūtē pēc Kevina Fialas metiena no kreisās puses ripa atrada ceļu Francijas izlases vārtos, bet nepilnu minūti vēlāk Gijoms Lekrekrs pretinieku vārtu priekšā pielaboja komandas biedra raidījumu no zilās līnijas un panāca 1:4. Vēl vienu ripu franču vārtos iemeta Simons Mozers, kurš mazākumā sodīja pretiniekus par kļūdu aizsardzībā.

Plkst.17.15 šajā apakšgrupā tiksies Slovākija un Baltkrievija, bet četras stundas vēlāk par pirmo vietu grupā cīnīsies Krievija un Zviedrija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Divīzijā zemāk nākamajā gadā spēlēs Dienvidkoreja un Baltkrievija.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu