Hārtlijs: Ticam, ka varbūt mums izdosies šokēt hokeja pasauli

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlase tic, ka tai ir pa spēkam šokēt hokeja pasauli, pēc iekļūšanas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pauda valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

Vienīgos vārtus šajā mačā Latvijas izlases labā guva Andris Džeriņš.

«Paldies hokejistiem. Šī spēle ir kā pateicība Latvijas Hokeja federācijas cilvēkiem, kuri mūs atbalsta un dod visu to labāko, lai mēs būtu veiksmīgi. Paldies faniem. Lai kur arī mēs būtu, vienmēr priekšā ir daudz līdzjutēju. Paldies sponsoriem un visiem cilvēkiem, kuri mums tic. Esmu pārliecināts, ka Rīgā un citur Latvijā ir liela ballīte,» pēc mača pateicās Hārtlijs.

Viņaprāt, Latvijas izlases panākumu atslēga bija tas, ka komanda atrod veidus, kā uzvarēt. Tāpat Hārtlijs izcēla Latvijas izlases hokejistus, kuri bloķēja daudz metienu, un atzīmēja vārtsarga Elvja Merzļikina sniegumu.

«Viss sākās ar disciplīnu. Iepriekšējā spēlē pret Kanādu bija divi noraidījumi, šodien tikai viens. Spēlējot piecatā pret pieciem, tiek likti pamati pozitīvam rezultātam.

Andris Džeriņš ātri guva vārtus, turpinājām izdarīt spiedienu, un viņu vārtsargs pāris reizes glāba komandu. Pēc tam jau Elvis bija savā vietā un neļāva pretiniekiem gūt vārtus. Bija traka spēle,» stāstīja Hārtlijs.

Latvijas hokejisti B apakšgrupā ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā ceturtdien tiksies ar A apakšgrupas uzvarētāju Zviedriju.

«Zinām, ka tā būs Dāvida cīņa ar Goliātu, taču tajā pašā laikā ledus ir slidens. Esam šeit, lai uzvarētu, nevis tikai piedalītos. Ticam, ka varbūt mums izdosies šokēt hokeja pasauli,» atzīmēja kanādiešu speciālists.

Viņš vēlreiz atzīmēja komandas darbu, kam par iemeslu bija Latvijas izlases labā aizsardzība.

«Ne tikai sportā, bet arī citur - ja apvieno grupu ar lieliskiem cilvēkiem, var sasniegt neticamas lietas. Šī ir lieliska komanda, jo visi grib mācīties un strādāt. Esam cieša ģimene, kas strādā vienā virzienā. Mums ir hokejisti, kuri var nospēlēt dažādas lomas komandā. Piemēram, Gints Meija pēdējās piecās minūtēs uznāk laukumā un uzņemas līdera lomu. Jaunie hokejisti dod lielu enerģiju un ātrumu, pieredzējušie spēlētāji rāda piemēru,» skaidroja Hārtlijs.

Pirms Džeriņa vārtu guvuma riskanti uz zilās līnijas nospēlēja jaunais aizsargs Kristiāns Rubīns, taču Hārtlijs uz viņu netur ļaunu prātu.

«Tā ir spēles situācijā pieļauta kļūda. Pretinieki arī kļūdījās, un mēs to pārvērtām vārtu guvumā. Esmu apmierināts, jo mums nav pārāk daudz to kļūdu,» teica Hārtlijs.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu