Zviedrijas hokejists Baklunds: Latvija ir komanda, kas smagi strādā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlase Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā sevi apliecinājusi kā komandu, kas smagi strādā, tāpēc gaidāmajam duelim ir rūpīgi jāsagatavojas, atzīst Zviedrijas valstsvienības kapteinis Mikaels Baklunds.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmo reizi kopš 2009. gada. Valstsvienība no Herningas devusies uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, kur cīņā par vietu pusfinālā pretī stāsies pasaules čempione Zviedrijas izlase, kas ir vienīgā komanda, kura šajā turnīrā vēl nav zaudējusi.

«Rezultāts mačā pret Kanādu parāda, ka Latvija paveikusi labu darbu. Tā ir komanda, kas smagi strādā, un tai ir labi treneri. Mums jābūt gataviem šai cīņai,»

portālā «expressen.se» citēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari «Flames» uzbrucējs Baklunds, kurš šajā pasaules čempionātā 7 mačos guvis 2 vārtus un veicis 4 rezultatīvas piespēles.

«Viņiem [latviešiem] parasti ir ļoti labi vārtsargi, kā arī laba spēle aizsardzībā. Viņiem ir vairāki spēlētāji no KHL (Kontinentālās hokeja līgas), tāpēc spēle noteikti nebūs viegla - tā būs ļoti smaga,»

atzīst Zviedrijas izlases un NHL kluba Vankūveras «Canucks» vārtsargs Andešs Nilsons, kuram šajā čempionātā ir otrais labākais metienu atvairīšanas rādītājs - 95,12% (līderis ir soms Harri Sateri - 95,4%).

Zviedrijas hokejisti teicami aizvadīja priekšsacīkstes, izcīnot 7 uzvaras 7 mačos A apakšgrupā. Izdevās ar 5:0 sakaut Baltkrieviju, ar 3:2 pārspēt Čehiju, ar 4:0 uzveikt Austriju, ar 7:0 uzvarēt Franciju, ar 5:3 izcīnīts panākums pret Šveici, kā arī veiksmīgs rezultāts 3:1 pret Krieviju. Vienīgos punktus zviedriem atņēma Slovākija, kas pretinieku pārākumu atzina ar 3:4 papildlaikā.

Latvijas izlase ar Zviedrijas hokejistiem tikās arī iepriekšējos trijos pasaules čempionātos. Pērn latvieši zaudēja ar 0:2, gadu pirms tam pretinieku pārākums tika atzīts ar 1:2 papildlaikā, bet 2015. gadā Latvijas izlase kapitulēja ar 1:8. Pasaules čempionāta ietvaros Latvijas hokejisti Zviedrijas izlasi pārspējuši tikai vienu reizi. Tas notika 2009. gadā Šveices pilsētā Bernē, panākumu gūstot ar 3:2 papildlaikā.

Šā mača uzvarētāji pusfinālā spēkosies ar ASV un Čehijas spēles veiksminiekiem. Savukārt otra pusfināla dalībniekus noskaidros Krievijas - Kanādas un Somijas - Šveices dueļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu