Rīgas «Dinamo» papildina sastāvu ar rezultatīvu kanādiešu aizsargu Majoni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» piesaistījusi itāļu izcelsmes kanādiešu aizsargu Metjū Majoni, vēsta turnīra rīkotāji. Līgums ar pašlaik 27 gadus veco aizsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Majone aizvadītajā sezonā pārstāvēja Somijas augstākās līgas klubu Kuopio «KalPa», regulārajā čempionātā 60 spēlēs gūdams 15 vārtus, veikdams 24 rezultatīvas piespēles un iekrādams pozitīvu lietderības koeficientu +17. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam sešās spēlēs divi vārti, četras rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -6.

2016./2017. gada sezonā Majone pārstāvēja Slovākijas komandu Banskas Bistricas «05 iClinic», bet pirms tam divas pilnas sezonas pavadīja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL). Pirms profesionāļa gaitu sākšanas Majone četras sezonas spēlēja Kanādas universitāšu līgā.

Majone 2015./2016. gada sezonā tika atzīts par ECHL labāko aizsargu. Tāpat viņš bijis rezultatīvākais aizsargs ECHL, Slovākijas un Somijas līgās. Majone 2014.gadā Kanādas studentu izlases sastāvā tika kronēts par Univerisādes čempionu.

Rīgas «Dinamo» ceturtdien no Maskavas CSKA maiņas darījumā ieguvusi aizsargu Dmitriju Šuļeņinu.

Tikmēr CSKA no rīdziniekiem ieguvuši tiesības uz zviedru uzbrucēju Viktoru Rasku un somu Āpeli Resenenu, kurus «Dinamo» savulaik izraudzījās KHL jauno spēlētāju draftā. Rasks jau četras sezonas pēc kārtas ir stabils Karolīnas «Hurricanes» spēlētājs, kamēr Resenens spēlē Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA).

Pašlaik 22 gadus vecais Šuļeņins iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Ņižņijnovgorodas «Torpedo» paspārnē, bet pēc aizvadītās sezonas beigām nonāca Maskavas CSKA rīcībā.

Viņš aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 32 spēlēs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -5, savukārt izslēgšanas turnīrā viņa divos mačos viena rezultatīva piespēle un lietderība -3.

Kopumā viņš KHL aizvadījis 92 mačus, kuros guvis divus vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pagājušajā nedēļā «Dinamo» parakstīja līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Kevinu Klārku un šajā pašā pozīcijā spēlējošo zviedru Līnusu Videlu. Savukārt mēneša sākumā tika pagarināts līgums ar kanādiešu uzbrucēju Brendonu Makmilenu.

Rīgas «Dinamo» aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus «Dinamo» palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra». Plānots, ka vienības aizvadīs pa 62 mačiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu