Brāļi Bukarti, Freibergs un Rubīns atklāj, kādas fanu aktivitātes uzmundrina visvairāk

BITE
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas hokeja izlase ir iekļuvusi Pasaules čempionāta hokejā Dānijā ceturtdaļfinālā. Tas nozīmē, ka mūsu hokejistiem turpmākajās spēlēs būs nepieciešams vēl lielāks līdzjutēju atbalsts – vēl lielāka #kopāspēks enerģija. Tāpēc mobilo sakaru operators BITE, kas ir arī Latvijas hokeja valstsvienību lielfans, un Latvijas Hokeja federācija (LHF) uzrunāja Latvijas hokeja izlases spēlētājus, lai noskaidrotu, kādas fanu aktivitātes viņus uzmundrina visvairāk.

Latvijā ir ļoti spēcīgas hokeja fanošanas tradīcijas, tāpēc «Lielajā hokeja fanošanas mēnesī», ko šogad Pasaules čempionāta hokejā ietvaros organizē BITE un LHF, īpaša uzmanība tiek pievērsta Latvijas hokeja līdzjutēju fanošanas aktivitātēm. Kā tās vērtē paši hokejisti un kuras fanu aktivitātes viņus uzmundrina visvairāk, stāsta Latvijas hokeja izlases spēlētāji – brāļi Bukarti, Kristiāns Rubīns un Ralfs Freibergs.

Latvijas hokeja izlases kapteini Robertu Bukartu visvairāk uzmundrina līdzjutēju pozitīvā enerģija

Latvijas hokeja izlases kapteinis un uzbrucējs Roberts Bukarts atzīst, ka Latvijā spēlēt ir vieglāk nekā citviet pasaulē, jo mājas spēlēs tribīnes vienmēr ir pilnas ar līdzjutējiem.

«Latvijas hokeja fanu aktivitātes ir tik spēcīgas, ka viņu pozitīvā enerģija palīdz spēlēt labāk. Tad arī pretiniekiem ir grūtāk atraisīties. Šajā Pasaules čempionātā hokejā ir īpaši patīkami, ka mūsu spēlēs Latvijas fanu ir vairāk nekā pretinieku komandu līdzjutēju. Viņu atbalsts mums ir ļoti nozīmīgs, ja komandai neveicas. Piemēram, spēlē pret Somiju, pie rezultāta 1:8, visi mūsu fani sauca «Latvija, Latvija!» – tas izlasei bija ļoti svarīgs atbalsts!» tā Roberts Bukarts.

Rihards Bukarts: «Jo vairāk fanu, jo labāks ir mūsu sniegums!»

Sauklis «Latvija, Latvija!» un fanu pārpildītas ledus arēnu tribīnes ir lietas, kas spēļu laikā īpaši uzmundrina Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Rihardu Bukartu.

«Fani ir ne tikai sestais, bet arī septītais laukuma spēlētājs, kas visu laiku dzen uz priekšu, sniedz adrenalīnu! Katrs hokejists vēlas parādīt faniem, cik labi var nospēlēt, tāpēc – jo vairāk fanu, jo labāks ir mūsu sniegums!» uzsver hokejists. Tieši novērtējot fanu nozīmīgo atbalstu, viņš cenšas atbildēt uz visām vēstulēm, ko saņem. Rihards Bukarts arī neslēpj, ka labprāt seko līdzi fanu aktivitātēm sociālajos tīklos, piemēram, dažādās interesentu grupās, kur var saņemt gan uzmundrinājumu, gan kritiku. Taču īpašs prieks viņam ir par fotogrāfijām, kuras šajās grupās publicē fani, jo pašam tādas nesanāk iegūt.

Ralfam Freibergam svarīgākā ir emociju apmaiņa ar faniem

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs atzīst, ka viņa lielākie fani ir ģimene un draugi. Tomēr iedvesmu iet un cīnīties līdz galam un ar pilnu atdevi sniedz visi fani, viņu aktivitātes – jebkurš sauklis, dziesmas vai bungu rībināšana u.tml.

«Galvenais ir fanu emocijas, jo tās «pavelk» arī mūsu – hokejistu – emocijas,» norāda hokejists, piebilstot, ka arī pats mēdz dungot līdzi dziesmām, kas skan spēļu laikā, piemēram, grupas «Līvi» dziesmai «Dzelzsgriezējs».

Kristiānu Rubīnu motivē latviešu dziesmas un individuāli uzmundrinājumi spēlētājiem

Arī Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns norāda, ka viņu spēļu laikā visvairāk uzmundrina latviešu dziesmas – gan fanu dziedātās, gan arī tās, kas tiek atskaņotas, iemetot vārtus vai komandām uznākot uz laukuma. Viņš tām ļoti labprāt dungo līdzi.

«Papildu motivāciju un enerģiju rada arī individuālie uzmundrinājumi – tie iedvesmo ne vien konkrēto spēlētāju, bet arī visu komandu!» tā hokejists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu