Hokeja saldajā ēdienā Kanāda aizsūta mājās Krieviju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionāta pusfinālā ceturtdien Dānijā (Kopenhāgena) iekļuva Kanādas hokeja izlase, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) papildlaikā pieveica Krievijas valstsvienību. Par labāko spēlētāju uzvarētājiem atzina Braienu Ņūdžentsu-Hopkinsu.

Kanādas hokejisti pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši ceturto gadu pēc kārtas.

Šajā cīņā pirmajā trešdaļā, kad Kanāda spēlēja vairākumā, Koltons Pareiko ar spēcīgu metienu izvirzīja savu komandu vadībā. Pirmās 20 minūtes beidzās ar minimālu kanādiešu pārsvaru, bet spēles otrajā trešdaļā Kanādas valstsvienība realizēja vēl vienu vairākumu, kad neviena nepiesegts ar precīzu metienu izcēlās Raiens Ņūdžents-Hopkinss, panākdams 2:0.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem Krievijas valstsvienība visai ātri atspēlējās. Pirmo precīzo metienu, atrodoties netālu no vārtiem, izpildīja Iļja Mikejevs, bet pēc nepilnām piecām minūtēm, kad ripa aizslīdēja garām vairākiem kanādiešiem, līdzīgus vārtus guva Aleksandrs Barabanovs.

Trešajā trešdaļā Kails Turiss vēlreiz izvirzīja Kanādu vadībā, bet Sergejs Andronovs pēc neilga brīža ripu vārtos raidīja no sarežģītas pozīcijas, panākot izlīdzinājumu 3:3. Tomēr kanādiešiem atkal izdevās panākt vadību pēc Pjēra Dubuā metiena no tuvas distances. Krievijas valstsvienība gan atkal atspēlējās, jo ar neērto nūjas pusi ripu precīzi mērķī raidīja Artjoms Aņisimovs, vārtos neveiksmīgi nospēlējot kanādiešu vārtsargam Dārsijam Kemperam.

Spēles izskaņā kanādieši aktīvi uzbruka, taču nodrošināt uzvaru pamatlaikā nespēja. Līdz ar to cīņa turpinājās papildlaikā. Tajā Krievijas izlasi mazākumā atstāja Kirils Kaprizovs, kas ļāva Kanādai spēlēt četratā pret trijiem. Kanādiešiem izdevās izmantot vairākumu, kad pēc Konora Makdeivida piespēles ripu vārtos pāradresēja Raiens O'Railijs, nodrošinot Kanādai dalību pusfinālā.

Kanāda - Krievija 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Koltons Pareiko (Makdeivids, Eberle) (4:45, vair.), 2:0 Braiens Ņūdžents-Hopkinss (Makdeivids, Pareiko) (31:51, vair.), 2:1 Iļja Mihejevs (Aņisimovs, Zaicevs) (32:53), 2:2 Aleksandrs Barabanovs (Dadonovs) (37:32), 3:2 Kails Turiss (Švarcs) (47:11), 3:3 Sergejs Andronovs (Zaicevs, Sošņikovs) (48:44), 4:3 Pjērs Liks Dibuā (Džosts) (52:36), 4:4 Artjoms Aņisimovs (Grigorenko, Zaicevs) (54:34), 5:4 Raiens O'Railijs (64:57).

Citā ceturtdaļfināla spēlē ASV ar 3:2 pieveica Čehiju.

Vakarā (plkst. 21.15) Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase spēlēs ar spēcīgo Zviedriju, kamēr Somijas hokejisti tiksies ar Šveices valstsvienību.

Krievijas komanda A grupas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, bet Kanāda B grupā ieņēma trešo pozīciju. Abas komandas septiņos mačos izcīnīja pa piecām uzvarām.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilga līdz 15. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpina cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas (Baltkrievija un Dienvidkoreja) spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu