Rubīns: Karjeru vēlos turpināt Ziemeļamerikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases talantīgais aizsargs Kristiāns Rubīns karjeru vēlas turpināt Ziemeļamerikā, tādējādi cenšoties piepildīt sapni spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pēc atgriešanās no pasaules čempionāta sarunā ar TVNET atzina sportists.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2:3 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, turnīrā izcīnot 8. vietu. Spēle beidzās neilgi pirms pusnakts, bet jau piektdien pusdienlaikā Rubīns ar dažiem komandas biedriem atgriezās mājās.

«Bija diezgan agri jāceļas. Gulēt gribējās, bet aizmigt nekādi nevarēja. Zaudējums bija sāpīgs, jo bijām tuvu uzvarai. Pēc spēles lielākā daļa komandas uzkavējās ģērbtuvē, aprunājāmies viens ar otru un atvadījāmies, jo nevarējām visi kopā lidot mājās,» pastāstīja Rubīns.

Savā debijas pasaules čempionātā 8 mačos Rubīns guva 1 vārtus, atdeva 1 rezultatīvu piespēli un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1, vidēji laukumā pavadot 14 minūtes.

«Godīgi sakot, nevaru sūdzēties - debijas turnīrā iekļūt Top 8... Protams, ka vienmēr var būt labāk, diemžēl medaļas neizcīnījām. Esmu priecīgs par komandas sasniegto. Jātrenējas un jācīnās nākamgad atkal,» teica hokejists.

Savus vienīgos vārtus turnīrā Rubīns guva pret Kanādas izlasi, panākot neizšķirtu 1:1 trešā perioda ievadā. Pēcāk hokeja dzimtenes pārstāvji Latvijas valstsvienību pārspēja vien mača papildlaikā.

«Protams, ripu paņēmu - stāv somā,» smaidot teica Rubīns. «Šķiet, ka [Roberts] Bukarts to paņēma spēlē un pēc tam ģērbtuvē atdeva,» atcerējās hokejists.

Iepriekšējās divas sezonas Rubīns aizvadīja Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Medisinhetas «Tigers». Spēlējot spēcīgajā Kanādas junioru čempionātā, aizsargs abās sezonās guva vairāk par 20 rezultativitātes punktiem - 49 spēlēs 24 punkti (3 vārti + 21 piespēles un 60 mačos 27 punkti (7+20). Savukārt pirms tam Rubīns vairākas sezonas spēlēja Zviedrijas junioru līgās.

«Klubs vēl ir jāatrod, jo iepriekšējais kontrakts ir beidzies. Jāpaņem maza atpūta, bet pēc tam domāsim un meklēsim. Nav mani neviens uzrunājis, to nemaz tā laikam nevar darīt. Jārunā ar aģentu, tuvākajā laikā ar viņu sazvanīšos un varbūt uzzināšu kaut ko,» atklāja Rubīns.

Šajā pasaules čempionātā Rubīns bija Latvijas izlases augumā raženākais spēlētājs - 194 centimetri un 96 kilogrami. 21 gadu vecajam aizsargam nākamā sezona būs pirmā profesionālajā hokejā.

«Šobrīd man nav vēlmes palikt Eiropā. Gribu sasniegt mērķi [iekļūt NHL], tāpēc vēlos turpināt spēlēt Ziemeļamerikā. Junioros vairs nevarēšu spēlēt, tagad jāspēlē pie profesionāļiem,» piebilda Rubīns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu