NHL debitante Vegasas «Golden Knights» sasniedz Stenlija kausa finālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas «Golden Knights» svētdien sasniedza Stenlija kausa finālu.

Izslēgšanas turnīra Rietumu konferences fināla piektajā spēlē «Golden Knights» izbraukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Vinipegas «Jets», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Līdz ar to «Golden Knights» kļuvusi par pirmo NHL debitanti pēdējo 50 gadu laikā, kas sasniegusi Stenlija kausa finālu.

Uzvaru svētdienas spēlē viesiem nodrošināja Raiena Rībsa metiens no zilās līnijas, kas gan pēcāk skāra «Jets» hokejistu un nonāca vārtos.

Teicamu maču Lasvegasas kluba sastāvā aizvadīja vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem.

Zīmīgi, ka pirms sezonas «Golden Knights» iespējas iegūt Stenlija kausu tika vērtētas kā 500 pret vienu, bet tagad tā var kļūt par vēsturē pirmo debitanti, kas ieguvusi hokeja prestižāko balvu.

«Tas ir traki. Sezonas sākumā komandu mērķis vienmēr ir iekļūt izslēgšanas turnīrā. Ja es būtu teicis, ka tiksim tik tālu, cilvēki par to būtu diezgan skeptiski,» sacīja Lasvegasas komandas aizsargs Deriks Engelands.

Stenlija kausa finālā «Golden Knights» tiksies ar Tampabejas «Lightning» vai Vašingtonas «Capitals». Šīs sērijas vadībā ar 3-2 pašlaik atrodas «Lightning», dueļa nākamajam mačam notiekot jau pirmdien.

Pēc «Jets» izstāšanās kļuvis skaidrs, ka neviena Kanādas komanda šogad Stenlija kausu neizcīnīs. Iepriekšējo reizi hokeja dzimtenes vienībai tas izdevās pirms 25 gadiem, kad 1993.gadā trofeju ieguva Monreālas «Canadiens».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu