Pasaules hokeja čempionāta simboliskajā izlasē iekļuvuši četri Zviedrijas hokejisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionāta simboliskajā izlasē iekļuvuši četri turnīra uzvarētājas Zviedrijas hokejisti.

Sešu spēlētāju simboliskajā izlasē, kuru noteikuši mediju pārstāvji, iekļauts zviedru vārtsargs Andešs Nilsons, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vankūveras «Canucks». Viņš aizvadīja septiņas spēles un izcēlās ar labāko atvairīto metienu procentu (95,4%) starp visiem turnīra vārtsargiem.

Savukārt par labākajiem aizsargiem nosaukti čempionvienības hokejisti Olivers Ēkmans-Lāšons un Ādams Lāšons.

Tikmēr uzbrucēju starpā par trīs labākajiem tika atzīti zviedru rezultatīvākais spēlētājs Rikards Rakels, visa turnīra rezultatīvākais hokejists, amerikānis Patriks Keins un otrs sacensību rezultatīvākais spēlētājs Sebastians Aho no Somijas.

Savukārt turnīra rīkotāju vērtējumā par labāko vārtsargu tika atzīts dāņu spēlētājs Frederiks Andersens, kurš ar atvairīto metienu procentu 94,38% bija otrs labākais vārtsargs sacensībās.

Labākā aizsarga balvu tikmēr izpelnījās zviedru hokejists Jons Klinberjs, bet labākā uzbrucēja nomināciju ieguva Aho, kurš astoņās spēlēs guva deviņus vārtus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Par vērtīgāko turnīra spēlētāju kļuva Keins, kurš šā gada pasaules čempionātā desmit spēlēs iemeta astoņus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Svētdien par pasaules čempioni otro gadu pēc kārtas tika kronēta Zviedrija, kas Kopenhāgenā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Šveici. Tikmēr ASV izlase guva bronzu, jo ar 4:1 pārspēja Kanādu.

Savukārt Latvijas hokeja izlase pirmo reizi kopš 2009.gada iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur ar rezultātu 2:3 piekāpās Zviedrijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu