Zināmi Latvijas hokejistu pretinieki nākamā gada pasaules čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) otrdien paziņoja apakšgrupu sadalījumu 2019. gada pasaules čempionātam, kas risināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, vēsta IIHF.

Latvijas hokejisti spēlēs B apakšgrupā Bratislavā pret Zviedriju, Krieviju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Austriju un Itāliju.

Tikmēr A grupā Košicē sacentīsies Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Dānija, Francija, Lielbritānija un turnīra mājiniece Slovākija.

Bratislavā un Košicē pasaules čempionāts risināsies otro reizi. Pasaules spēcīgākās valstsvienības šajās pilsētās sacentās arī 2011. gadā.

Bratislavā mači risināsies «Ondrej Nepela Arena», kas spēj uzņemt 10 040 līdzjutēju. Košicē (pēc iedzīvotāju skaita otra lielākā Slovākijas pilsēta) spēles notiks «Steel Arena», kurā ietilpst 8 347 skatītāji.

Katrā no arēnām paredzēti 28 mači grupas turnīrā un pa divām ceturtdaļfināla spēlēm. Pusfināli un cīņas par medaļām risināsies Bratislavā.

Tuvākajos mēnešos tiks izziņots spēļu kalendārs. Savukārt biļetes varēs iegādāties no septembra.

Turnīrs 2019. gadā risināsies no 10. līdz 26. maijam.

Pagājušajā svētdienā Dānijā noslēdzās 2018. gada pasaules čempionāts, kura finālā Zviedrijas hokejisti ar 3:2 pagarinājumā pieveica Šveici, nosargājot pērn iegūto titulu. Tikmēr bronzas medaļas tika ASV hokejistiem, kuri ar 4:1 uzveica Kanādu.

Savukārt Latvijas izlase šo pasaules čempionātu noslēdza 8. vietā, pirmo reizi kopš 2009. gada spēlējot ceturtdaļfinālā, kurā ar 2:3 nācās piekāpties nākamajai čempionei Zviedrijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu