Stenlija kausa finālsērijas pirmajā mačā uzvar NHL debitante «Golden Knights»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Stenlija kausa finālsērijā naktī uz otrdienu (Latvijas laiks) pirmajā mačā uzvaru izcīnīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas «Golden Knights», kas savā laukumā ar rezultātu 6:4 (2:2, 1:1, 3:1) pārspēja Vašingtonas «Capitals».

Uzvarētāju labā divus vārtus guva čehu uzbrucējs Tomāšs Noseks, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās zviedrs Viljams Kārlsons un kanādieši - Kolins Millers, Raiens Rīvss un Reilijs Smits. Savukārt kanādiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 24 pretinieku metienus.

«Capitals» sastāvā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās zviedrs Niklass Bekstrēms, amerikānis Tīdžejs Ošī atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet kanādiešu vārtsargs Breidens Holtbijs atvairīja 28 pretinieku metienus.

Realizējot skaitlisko vairākumu, pirmajā periodā Millers izvirzīja vadībā «Golden Knights» komandu, taču turpinājumā vārtus guva kanādietis Brets Konolijs un Bekstrēms, tādējādi «Capitals» uz laiku pārņēma vadību šajā mačā.

Kārlsons pirmā perioda beigu daļā izlīdzināja rezultātu, savukārt otrās trešdaļas ievadā Smits panāca 3:2 par labu «Golden Knights». Vašingtona turpinājumā atkal atspēlējās un izvirzījās vadībā 4:3, pateicoties amerikāņa Džona Karlsona un kanādieša Toma Vilsona gūtajiem vārtiem.

«Capitals» vadību izdevās noturēt tikai pusotru minūti, jo Rīvss ātri izlīdzināja rezultātu. Savukārt par mača varoni kļuva Noseks, kurš trešā perioda vidū guva uzvaras vārtus, bet trīs sekundes pirms spēles pamatlaika beigām viņš vēlreiz bija precīzs, ieraidot ripu jau tukšos vārtos.

«Golden Knights» sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzījusies 1-0 vadībā. Sērijas nākamais mačs notiks naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Šī finālsērija ir īpaša ar to, ka šā dueļa uzvarētāja pirmo reizi izcīnīs Stenlija kausu. «Golden Knights» aizvada savu pirmo NHL sezonu, savukārt «Capitals» vienība Stenlija kausa finālu sasniegusi pēc 20 gadu pārtraukuma, taču vēl nekad nav izcīnījusi šo trofeju.

Pērn otro sezonu pēc kārtas Stenlija kausu izcīnīja Pitsburgas «Penguins», kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Nešvilas «Predators».

Šajā sezonā Austrumu konferences pusfinālā čempionus no troņa gāza «Capitals».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu