Roberts Bukarts: Ticu, ka pievienošanās «Ocelārži» ir pozitīvs solis manā karjerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokejists Roberts Bukarts pēc pievienošanās Čehijas komandai Tršinecas «Ocelārži» ir pārliecināts, ka tas viņa karjerā ir pozitīvs solis.

Latvijas hokeja izlases kapteinis Bukarts karjeru turpinās Čehijas augstākajā līgā, taču pārstāvēs aizvadītās gada vicečempioni Tršinecas «Ocelārži».

«Prieks, ka Tršinecas komanda izrādīja par mani interesi,» kluba mājaslapā citēts 27 gadus vecais Bukarts. «Šī ir laba organizācija, kas aizvadītajā sezonā sasniedza Čehijas augstākās līgas finālu. Man patīk šīs komandas sistēma, kurā ir pieredzējušu un gados jaunu spēlētāju sajaukums. Ticu, ka šis ir pozitīvs solis manā hokejista karjerā.»

Bukarts izteicās, ka viņam patīk «Ocelārži» ambīcijas. «Tradicionāli šī komanda vēlas cīnīties par augstām vietām un tā ir īpašība, kas mani patiešām uzrunā.»

Latvijas hokejists gan pagaidām nezina, kāda būs viņa loma jaunajā komandā. «Esam par to runājuši ar kluba sporta direktoru un treneri, taču vēl ir laiks, lai saprastu manu lomu komandā.»

Savukārt aizvadīto pasaules hokeja čempionātu, kurā Latvijas izlase finišēja astotajā vietā, Bukarts nosauca par interesantu turnīru.

«Ne tikai man, bet arī visam Latvijas hokejam tas bija labs turnīrs, kuru mēs izbaudījām. Sapratām, ka varam iet vēl tālāk un nākamajā čempionātā, iespējams, sasniegt pusfinālu.»

Uzbrucējs nepilnas trīs iepriekšējās sezonas pavadīja citā Čehijas klubā Zlīnas «Aukro Berani», bet tagad pārcelsies uz citu šīs valsts vienību.

Vēl marta vidū Čehijas medijs «Isport.cz» vēstīja par Bukarta pāriešanu uz «Ocelārži», tomēr līdz piektdienai šī informācija nebija apstiprināta.

Bukarts 2015./16.gada sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo», taču nespēja pārliecināt trenerus par savu lietderību, tāpēc līgumsaistības ar viņu tika pārtrauktas. Turpinājumā Bukarts pievienojās Zlīnas komandai, kurā bija viens no līderiem.

Bukarts aizvadītajā sezonā regulārajā turnīrā 50 cīņās tika pie 21 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm, būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs līgā, kamēr «play-off» četrās spēlēs viņam bija viena piespēle.

«Aukro Berani» regulārajā čempionātā ieņēma devīto vietu, kamēr «Ocelārži» bija trešā, vēlāk tiekot līdz «play-off» finālam, kurā gan zaudēja Brno «Kometa» komandai.

Bukarts Zlīnas komandā Čehijas čempionātā aizvadīja 136 spēles, gūstot 59 vārtus un 58 reizes asistējot partneriem. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņam 18 spēlēs četri vārti un septiņas piespēles.

Maijā Bukarts bija Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā Dānijā, astoņās spēlēs iemetot divas ripas un divas reizes asistējot partneriem. Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2009.gada iekļuva ceturtdaļfinālā, turnīru noslēdzot astotajā vietā.

Tršinecas «Ocelārži» komanda nākamajā sezonā spēlēs arī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu