«Capitals» hokejisti nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Trešo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā naktī uz otrdienu izcīnīja Vašingtonas «Capitals» komanda, kas savā laukumā «Capital One Arena» ar 6:2 sagrāva Vegasas «Golden Knights».

Līdz ar to sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis 3-1 «Capitals» labā.

«Capitals» hokejisti spēli sāka vareni. Pirmajā trešdaļā tika gūti trīs vārti, otrā perioda 16. minūtē pretinieka vārtos tika iemesta jau ceturtā ripa. Tikmēr «Capitals» vārtu vīrs Breidens Holtbijs savus vārtus šajā laikā atstāja neskartus. Mača pēdējā nogrieznī abas komandas apmainījās ar diviem vārtu guvumiem.

Lielisku spēli uzvarētāju rindās aizvadīja Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākais hokejists krievs Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš veica četras rezultatīvas piespēles. Viņš 23 turnīra mačos izcēlies jau ar 12 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm. Vienus vārtus guva un divas piespēles iekrāja Tīdžejs Ošī.

Trīs no sešiem vārtiem «Capitals» hokejisti guva skaitliskajā vairākumā.

«Mums līdz Stenlija kausam ir palikusi viena uzvara - to izcīnīt būs visgrūtāk,» pēc pirmdienas spēles atzina «Capitals» kapteinis Aleksandrs Ovečkins, kura pārstāvētā komanda savā 43 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē pie Stenlija kausa vēl nav tikusi.

«Zinājām, ka šī spēle būs svarīga. Izmantojām savas iespējas, turējāmies pie plāna, un tam ir rezultāts.»

«Golden Knights» sastāvā precīzi meta Railijs Smits un Džeimss Nīls.

«Golden Knights» komanda zaudējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas, kas ir tikpat, cik tā piedzīvoja neveiksmes pirmajās trīs Stenlija kausa kārtās.

Iepriekšējā komanda, kas Stenlija kausa finālā spēja atspēlēties no 1-3 deficīta un iegūt trofeju, bija Toronto «Maple Leafs» tālajā 1942.gadā. Toreiz Kanādas klubs pret Detroitas «Red Wings» atspēlējās, esot iedzinējos pat ar 0-3.

Sērijas nākamais mačs notiks naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.

Šī finālsērija ir īpaša ar to, ka šā dueļa uzvarētāja pirmo reizi izcīnīs Stenlija kausu. «Golden Knights» aizvada savu pirmo NHL sezonu, savukārt «Capitals» vienība Stenlija kausa finālu sasniegusi pēc 20 gadu pārtraukuma, taču vēl nekad nav izcīnījusi šo trofeju.

Pērn otro sezonu pēc kārtas Stenlija kausu izcīnīja Pitsburgas «Penguins», kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Nešvilas «Predators».

Šajā sezonā Austrumu konferences pusfinālā čempionus no troņa gāza «Capitals».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu