Salmela pamet Rīgas «Dinamo» un pārceļas uz Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Somu hokejists Ansi Salmela neturpinās darbu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas «Dinamo», bet pievienosies Šveices spēcīgākās līgas vienībai «Biel-Bienne», vēsta komanda.

Pašlaik 33 gadus vecais Salmela līgumu ar Šveices vienību noslēdzis uz vienu sezonu. Tāpat viņš kļuvis par «Biel-Bienne» ceturto leģionāru šosezon.

Salmela pagājušā gada septembrī pastiprināja Rīgas kluba sastāvu tad, kad tas bija iedzīvojies garākajā zaudējumu sērijā vēsturē. Tas gan viņam neliedza sezonas izskaņā kļūt par «Dinamo» rezultatīvāko aizsargu.

Pagājušajā sezonā Salmela nospēlēja 33 spēles «Dinamo» rindās, gūstot piecus vārtus un veicot 12 rezultatīvas piespēles. Sezonas laikā viņš sakrāja arī 18 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Vienu sezonu iepriekš Salmela iesāka citā KHL vienībā Pekinas «Kuņluņ Red Star», kur desmit mačos atzīmējās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Pēc tam viņš sezonu turpināja Zviedrijas komandā «Likoping», kur kopumā 38 cīņās izcēlās ar četriem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Lai arī savas karjeras laikā Salmela netika izraudzīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, viņš šajā turnīrā pārstāvējis Ņūdžersijas «Devils» un Atlantas «Trashers» vienību. Kopumā pasaules spēcīgākajā čempionātā viņa kontā ir 112 spēles, četri vārti un 17 rezultatīvas piespēles, kā arī lietderības koeficients -11.

Savukārt «Biel-Bienne» aizvadītajā sezonā Šveices čempionātā aizsniedzās līdz pusfinālam, kur gan ar rezultātu 2-4 atzina Latvijas hokejista Elvja Merzļikina pārstāvētās «Lugano» komandas pārākumu.

Rīgas «Dinamo» aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot priekšpēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus «Dinamo» palikusi bez izslēgšanas turnīra.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu