Bijušais Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Kristo karjeru turpinās Zviedrijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV hokejists Denijs Kristo, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas «Dinamo», pievienojies Zviedrijas augstākās līgas (SHL) vienībai Jēvles «Brynas», ziņo klubs.

Kristo līgumu noslēdzis uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais uzbrucējs «Dinamo» sastāvā 42 spēlēs atzīmējās ar astoņiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm. Viņš bija ceturtais rezultatīvākais KHL komandas uzbrucējs aiz Miķeļa Rēdliha, Brendona Makmilana un Mika Indraša.

Kristo 2008.gadā ieguva bronzu pasaules čempionātā U-18 vecuma grupā, bet 2010.gadā kļuva par pasaules U-20 čempionu, otrajā no šiem turnīriem septiņos mačos izceļoties ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Pasaules U-20 čempionātā viņš piedalījās arī 2009.gadā, tomēr toreiz ASV juniori palika bez medaļām.

Savukārt 2013.gadā Kristo pēc veiksmīgas koledžas karjeras tika iekļauts pasaules čempionātā pieaugušajiem, ASV izlasei desmit mačos palīdzot ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī guva bronzas medaļu.

Līdz NHL Kristo tā arī nespēja aizkļūt, spēlējot dažādās AHL komandās, kurās kopā 271 regulārās sezonas mačā izcēlies ar 82 gūtiem vārtiem un 81 rezultatīvu piespēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu