Artis Ābols atgriezies Rīgas «Dinamo» komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas hokeja speciālists Artis Ābols gaidāmajā sezonā būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Ģirta Ankipāna palīgs, otrdien paziņoja Latvijas klubs.

(Pievienota sestā rindkopa.)

Ābolam šī ir atgriešanās Rīgas klubā, kurā viņš no 2008. līdz 2012. gadam bija galveno treneru Jūliusa Šuplera un Pekas Rautakallio palīgs, bet 2012./2013. gada sezonā, kad soms tika atbrīvots, pats kļuva par galveno treneri.

Rīgas «Dinamo» komandā Ābols kā galvenais treneris strādāja divas ar pusi sezonas, piedevām divas sezonas viens no viņa palīgiem bija tieši Ankipāns, kurš tagad ir «Dinamo» galvenais treneris.

Savukārt 2015./2016.gada sezonas sākumā Ābols pievienojās KHL klubam Toljati «Lada», sākotnēji kļūstot par galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgu, taču pēc tam šis speciālists tika atbrīvots no saviem pienākumiem, un latvietis tika iecelts par viņa vietas izpildītāju un vēlāk arī par galveno treneri.

Par galveno treneri «Lada» komandā, kura pēc aizvadītās sezonas tika izslēgta no KHL, Ābols nostrādāja divas ar pusi sezonas.

Tāpat Ankipāna palīgi nākamajā sezonā būs Edgars Masaļskis un Juris Klodāns, kuri šos pienākumus pildīja arī iepriekšējā sezonā, bet treneru kolektīvam klāt nācis arī Ronalds Ozoliņš, kuram tā arī ir atgriešanās uz Rīgas «Dinamo» komandtiltiņa. Ozoliņš iepriekš vadīja «Dinamo» jauniešu klubu «Rīga», kuru nākamajā sezonā trenēs Aigars Cipruss. Līdz ar to R.Ozoliņš un Cipruss veikuši rokādi, jo Cipruss aizvadītajā sezonā bija viens no Ankipāna palīgiem.

Bijušais valstsvienības hokejists Ābols ir iekrājis arī lielu pieredzi darbā ar Latvijas izlasi, jo viņš 2012.gadā bija palīgs Tedam Nolanam, bet iepriekšējās divās sezonās asistēja arī pašreizējam valstsvienības vadītājam Bobam Hārtlijam.

Ankipāns, kurš pērnās sezonas sākumā darbojās kā Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeris, par galveno treneri kļuva pagājušās sezonas vidū, amatā nomainot Sandi Ozoliņu.

Rīgas «Dinamo» gatavošanos KHL 11.sezonai sāka aizvadītajā piektdienā, dodoties uz treniņnometni Liepājā.

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai Rīgas komanda aizvadīs vienu pārbaudes spēli un piedalīsies divos pārbaudes turnīros - Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā un tradicionālajā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā «Arēnā Rīga», kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot 10 pārbaudes mačus.

Rīgas «Dinamo» aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, kad komandu vadīja Ābols, bet tagad četrus gadus «Dinamo» palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu