Latvijas izlase šodien tiekas ar Znaroka vadīto Krieviju (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turpinot gatavošanos pasaules čempionātam (PČ), pārbaudes spēli šodien aizvadīs Latvijas nacionālā hokeja komanda, «Arēnā Rīga» tiekoties ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību. Spēles sākums pl. 17, un to tiešraidē demonstrēs kanālā LTV7.

Ar Latvijas komandu šajā un dienu vēlāk paredzētajā mačā nebūs galvenais treneris Teds Nolans. Viņš aizkavējies Ziemeļamerikā un Rīgā varētu ierasties nākamās nedēļas beigās. Komandu vadīs Toms Kūlens un Kārlis Zirnis.

Par Latvijas izlases vārtu drošību šodienas cīņā gādās pieredzējušais Edgars Masaļskis. Neilgi pirms šīs spēles izlases sastāvu papildināja Ivars Punnenovs, aizsargs Artūrs Kulda, kā arī uzbrucēji Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš un Armands Bērziņš.

Vēlāk komandai solījuši pievienoties arī Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš.

Rīgā Krievijas valstsvienība ieradusies bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem sastāvā. Izlasē iekļauti 3 vārtsargi, 11 aizsargi un 16 uzbrucēji. Visi spēlētāji pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus.

Latvija līdz šim aizvadījusi divas pārbaudes spēles, izbrukumā tiekoties ar Somijas izlasi, abās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 1:5. Savukārt Krievija pirmajā pārbaudes mačā 3:1 pieveica Slovākiju, bet divas dienas vēlāk abu komandu duelī 4:3 pārāka bija Slovākija.

Pēdējās divas pārbaudes spēles Latvijas hokejisti «Euro Hockey Challenge» ietvaros aizvadīs 25. un 26. aprīlī Rīgā pret Francijas izlasi. Pēc tam (1. un 2. maijā) Nolana vadītā komanda Slovākijā tiksies ar turnīra mājinieci un Norvēģiju.

Uz spēlēm Slovākijā komandai, visticamāk, pievienosies uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš šosezon tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» labāko debitantu.

Zināms, ka pasaules čempionātā Latvijai nevarēs palīdzēt aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Jānis Andersons un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu