Izlasei pievienojas Kulda; komanda pozitīvi raugās uz Ņiživija dalību PČ (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases rīcībā ir nonācis aizsargs Artūrs Kulda, kurš paudis gatavību doties laukumā jau šīs nedēļas pārbaudes spēlēs, bet komandas vadība pašlaik cerīgi raugās arī uz pieredzējušā uzbrucēja Aleksandra Ņiživija pievienošanos valstsvienībai.

Pašlaik Latvijas izlase gatavojas gaidāmajam pasaules čempionātam, kas notiks Minskā. Piektdien un sestdien vienība savā laukumā divās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs tiksies ar Krieviju.

Kulda pašlaik ir ieradies Rīgā, tomēr ceturtdienas komandas treniņā viņš nepiedalījās. Pats hokejists paudis gatavību doties laukumā sestdienas spēlē pret Krieviju, tomēr par to vēl jālemj valstsvienības treneriem.

Aizsargs šosezon aizvadīja savu pirmo gadu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ufas «Salavat Julajev», ar kuru nokļuva uz Gagarina kausa izcīņas fināla sliekšņa. Kulda 43 regulārā čempionāta spēlēs guva vienus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet 18 Gagarina kausa mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām piespēlēm.

Tikmēr Ņiživija iespējamā iesaistīšanās izlases darbā tiek gaidīta ap nākamās nedēļas otrdienu. Kā izteicās valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, situācija ar viņa pievienošanos komandai izskatās pozitīvi.

Pašlaik 37 gadus vecais Ņiživijs šosezon piedalījās 43 Rīgas «Dinamo» komandas spēlēs, gūstot divus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības koeficients regulārajā čempionātā bija -7, bet septiņās Gagarina kausa spēlēs uzbrucējs iekrāja pozitīvu rādītāju +3.

Iepriekš Ņiživijs bija gatavs Latvijas izlases rindās spēlēt Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr vietu sastāvā neizpelnījās.

Ceturtdien izlases treniņiem pievienojies aizsargs Ēriks Ševčenko, kurš šosezon trīs dažādu klubu rindās aizvadīja 32 spēles Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā. Latviju 22 gadus vecais Ševčenko līdz šim pārstāvējis U-18 un U-20 izlašu līmenī.

Tāpat vienības rindas papildinājis 19 gadus vecais uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kurš aizvadījis savu otro sezonu Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā. Arī viņš līdz šim spēlējis vienīgi valsts U-18 un U-20 izlasēs.

Latvijas izlasi pašlaik vada Toms Kūlens un Kārlis Zirnis, bet galvenais treneris Teds Nolans komandai pievienosies ap nākamās nedēļas beigām.

Šajā sagatavošanās posmā kopā ar Latvijas izlasi strādā arī Rīgas «Dinamo» vārtsargu treneris Juris Klodāns. Ar viņu oficiāls līgums par strādāšanu Latvijas izlasē vēl nav noslēgts, taču tas ir palicis vien formalitātes līmenī.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas «Lightning» sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Pašlaik ar ceļgalu un plaukstas locītavas traumām cīnās Mārtiņš Karsums, kura dalība čempionātā ir neskaidra. Tikmēr savu jāvārdu spēlēšanai valstsvienībā teicis pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs.

Zināms, ka Kulda un Vasiļjevs treniņus uzsāks piektdien, bet Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs - pirmdien.

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase pagājušajā nedēļā izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Pēcāk 25. un 26.aprīlī Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu