Kūlens: Mačos ar Krieviju skatīsimies uz jaunajiem hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometne pirms pasaules čempionāta rit soli pa solim, tāpēc arī gaidāmajās pārbaudes spēlēs pret Krieviju tiks pastiprināti vēroti jaunie hokejisti, sarunā ar žurnālistiem izteicās Latvijas izlases treneris Toms Kūlens.

Latvija pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros spēlēs piektdien un sestdien «Arēnā Rīga». Šajos mačos Latvijai joprojām nepalīdzēs galvenais treneris Teds Nolans un vairāki potenciālie līderi.

«Kā jau biju gaidījis, treniņnometne noritējusi soli pa solim. Līdzīgi kā iepriekšēja gadā, arī tagad laika gaitā pievienojas jauni spēlētāji,» izteicies Kūlens pēc tam, kad ceturtdien komandai pievienojās Kaspars Daugaviņš, Artūrs Kulda un Herberts Vasiļjevs, kā arī Roberts Lipsbergs. «Tāpat ir vairāki gados jauni hokejisti, uz kuriem vēlamies paskatīties. Tieši to darīsim mačos pret Krieviju.»

Pirmajos divos EHC mačos Latvija pirms nedēļas samērā bezcerīgi piekāpās Somijai.

«Somijā mums bija jauna komanda, kamēr pretiniekiem bija vairāki izlases veterāni, turklāt viņiem bija pāris spēlētāji, kuri piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs. Abas izlases bija pilnīgi atšķirīga līmeņa, un tas arī atspoguļojās rezultātā,» saka Kūlens. «Jāsaprot, ka Somija ir liela valsts ar lielām hokeja tradīcijām, kamēr mēs cenšamies virzīties uz priekšu, ko esam darījuši pēdējos pāris gadus. Olimpiskās spēles bija mūsu darba atspulgs.»

«Krievija ir vēl viens liels izaicinājums, jauki, ka spēlējam mājās. Ir pāris lietas, ko nepieciešams šajās spēlēs mūsu komandā novērtēt - puišiem būs smagi jācīnās, jāspēlē pēc sistēmas,» pauda treneris. «Mums vēl joprojām ir daži spēlētāji, kuri nav ar izlasi. Tomēr vēl joprojām lūkojamies uz hokejistiem, kuri varētu aizpildīt pēdējo uzbrucēju virknējumu un kuri varētu būt mums nepieciešamie aizsargi.»

Kūlens izteicās, ka pirmajā mačā ar Krieviju Latvijas izlases vārtus sargās Edgars Masaļskis, bet, kas stāsies vārtos sestdien, vēl nav zināms.

«Mums ir vairāki nepieredzējuši spēlētāji, bet kā gan vari tikt pie pieredzes, ja nespēlē? Līdz ir jānovērtē tas, ka piesaistām jaunos un dodam viņiem iespēju sevi pierādīt,» stāstīja speciālists. «Pret Krieviju mums laukumā jāstrādā, kā arī viss jādara pareizi, nedrīkstam pelnīt noraidījumus. Spēlēsim pret ļoti prasmīgu komandu, taču tas ir lielisks izaicinājums.»

Kūlens stāstīja, ka Nolans valstsvienībai pievienosies, kad būs ticis galā ar darbiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Bufalo «Sabres». Pats kanādietis gan Ziemeļamerikas medijiem iepriekš paudis, ka tuvākajās dienās plāno atpūsties un klātienē vērot sava dēla spēles Stenlija kausa izcīņā.

«Nolans pievienosies līdz viņš būs ticis galā ar saviem darbiem Bufalo. Līdzīga situācija jau bija pirms Olimpiādes, kad man vajadzēja pārņemt vadību, bet Kārlis Zirnis kļuva par manu palīgu,» teica Kūlens. «Darījām visu, kas mūsuprāt nepieciešams, lai sagatavotos Sočiem, un beigās tas izvērtās diezgan labi. Sagatavojam sistēmu, un Nolanam būs pietiekami daudz laika, lai sagatavotu komandu čempionātam.»

Kopā ar Kūlenu un Zirni pašlaik Latvijas izlases treneru kolektīvā strādā arī vārtsargu treneris Juris Klodāns. «Viņš ir pieredzējis izlases vārtsargs, kurš spēlējis kopā ar Artūru Irbi, turklāt visu šo sezonu strādāja Rīgas «Dinamo«. Viņš komandai sniedz lielu pieredzi, turklāt ir lielisks puisis ar labu humora izjūtu,» pauda Kūlens.

Latvijas un Krievijas izlašu spēles gan piektdien, gan sestdien sāksies plkst.17.

Piektdienas spēlei Latvijas izlases rindās netiks pieteikti vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Gipters, Mārtiņš Porejs un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucēji Jānis Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis un Roberts Lipsbergs. Savukārt uzbrucējs Lauris Dārziņš turpina atveseļošanos no angīnas.

Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pildīs Rodrigo Laviņš, bet viņam asistēs Mārtiņš Cipulis un Jēkabs Rēdlihs.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas «Lightning» sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Pašlaik ar ceļgalu un plaukstas locītavas traumām cīnās Mārtiņš Karsums, kura dalība čempionātā ir neskaidra. Tikmēr savu jāvārdu spēlēšanai valstsvienībā teicis pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs. Zināms, ka Vasiļjevs komandai pievienosies šodien, bet Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs - pirmdien.

Latvijas izlases vadība cerīgi raugās uz pieredzējušā uzbrucēja Aleksandra Ņiživija pievienošanos komandai, kas tiek gaidīta ap nākamās nedēļas otrdienu. Savukārt uzbrucējs Zemgus Girgensons no Nolana vadītās NHL komandas Bufalo «Sabres» izlasei pievienosies aprīļa pēdējos datumos.

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase pagājušajā nedēļā izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Pēcāk, 25. un 26.aprīlī, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu