Latvijas izlase atkārtoti tiekas ar Znaroka vadīto Krieviju (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē šodien savā laukumā atkārtoti uzņem Krievijas valstsvienību, ko vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji un tās treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Mačs «Arēnā Rīga», kas Latvijas izlasei būs ceturtais pirms gaidāmā pasaules čempionāta, sāksies plkst.17. To tiešraidē varēs redzēts Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Abu komandu pirmajā mačā piektdien diezgan liels pārsvars piederēja Krievijas izlasei, kas tika pie uzvaras ar rezultātu 3:2.

Pēc piektdienas spēles Latvijas izlases treneris Toms Kūlens atzina, ka vairākiem uzbrucējiem ir mikrotraumas, tāpēc sestdienas spēlē varētu būt izmaiņas virknējumos.

Piektdien jau savu 218. spēli Latvijas izlasē aizvadīja Rodrigo Laviņš, apsteidzot līdzšinējo rekordistu Aleksandru Ņiživiju. Zīmīgi, ka nākamajā nedēļā Latvijas izlases treniņiem plāno pievienoties arī Ņiživijs, kurš atkal varēs pacīnīties ar Laviņu par valstsvienības rekordista godu.

Latvijas izlasi pašlaik trenē Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, bet galvenais treneris Teds Nolans komandai pievienosies ap nākamās nedēļas beigām.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas «Lightning» sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Ar ceļgalu un plaukstas locītavas traumām cīnās Mārtiņš Karsums, kura dalība čempionātā ir neskaidra. Tikmēr savu jāvārdu spēlēšanai valstsvienībā teicis pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs.

Latvijas izlases vadība cerīgi raugās uz pieredzējušā uzbrucēja Aleksandra Ņiživija pievienošanos komandai, kas tiek gaidīta ap nākamās nedēļas otrdienu. Savukārt uzbrucējs Zemgus Girgensons no Nolana vadītās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» izlasei pievienosies ap aprīļa pēdējiem datumiem.

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase pagājušajā nedēļā izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Pēcāk, 25. un 26.aprīlī, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu