Lukašenko: Atbildīgajiem galvu noskrūvēšu (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien solīja neierobežot žurnālistu darbu maijā Minskā paredzētā pasaules hokeja čempionāta laikā.

Lukašenko uzrunā tautai un Nacionālajai sapulcei noliedza iespēju ierobežot žurnālistu darbību un solīja, ka katrs varēs aprakstīt redzēto neatkarīgi no tā, vai tas būs vietējai varai patīkami.

«Esmu devis rīkojumu spēka struktūrām nekādi neierobežot žurnālistu darbu. Lai raksta, lai kritizē. Ja atradīs ko sliktu, es viņiem tikai paldies pateikšu,» teica Lukašenko. «Bet pēc tam galvu noskrūvēšu tam, kas par to ir atbildīgs,» piebilda Baltkrievijas prezidents.

Pasaules čempionāts Minskā ilgs no 9. līdz 25.maijam, piesaistot 16 valstu nacionālās izlases. Latvijas valstsvienība priekšsacīkstēs spēlēs B apakšgrupā, kur būs arī Somija, Krievija, ASV, Šveice, Vācija, Baltkrievija un Kazahstāna.

Pasaules čempionāta norisi gatavojas atspoguļot arī 30 Latvijas žurnālistu. Visvairāk žurnālistu - 70 - būs rīkotājvalstij Baltkrievijai, savukārt no Krievijas organizatori gaida ierodamies 50 akreditētu žurnālistu. Vispieticīgākā interese par pēcolimpisko pasaules čempionātu ir Ziemeļamerikas medijiem - ASV un Kanāda uz Minsku plāno sūtīt pa diviem žurnālistiem. Organizatori gan cer, ka ASV un Kanāda varētu līdz čempionāta sākumu atsūtīt vēl kādu papildu pieteikumu.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu