Kurš aizliedza «Arēnā Rīga» izkārt Ukrainas karogu? (106)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

18. aprīlī hokeja pārbaudes spēlē starp Latviju un Krieviju hokeja fani izkarināja Ukrainas karogu. Latvijas hokeja līdzjutēju biedrības vadītājs Jānis Barkāns un vēl daži atbalstītāji, kuri izmantoja zili dzelteno karogu, tika izsaukti uz «sarkanā paklāja» pie «Arēnas Rīga» apsardzes priekšniekiem, lai izskaidrotu, kāpēc tā nedrīkst darīt.

TVNET izjautāja pašu Barkānu, Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un apsardzes dienestu «ART-EXPO», lai noskaidrotu notikušā incidenta iemeslus un pamatojumu.

Barkāns stāsta, ka Latvijas un Krievijas savstarpējā draudzības spēlē viņš izkarināja Ukrainas karogu, bet «Arēnas Rīga» apsardze agresīvi pavēlēja to neizmantot sporta hallē. Fanu biedrības vadītājs apgalvo, ka neviens viņam tā arī nav paskaidrojis aizlieguma iemeslus.

LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins nevarēja apstiprināt, vai Latvijas hokeja fanu biedrības vadītājs izmantojis Ukrainas karogus. Viņam arī neesot informācijas, vai Barkāns tika nosūtīts pie apsardzes uz pārrunām.

Savukārt apsardzes firmas «ART-EXPO» valdes loceklis Vilnis Valbergs norāda, ka viņu apsargi tikai pildījuši savus pienākumus. Apsardzes firmas priekšnieks piebilst, ka visa informācija par notikušo spēles laikā tika paziņota visai Latvijas Hokeja federācijas vadībai.

«Jebkuru šādu lēmumu par atribūtikas izmantošanu vienā vai citā pasākumā, vai tas ir hokejs vai festivāls, pieņem pasākuma organizators.

Šajā gadījumā federācijas pārstāvji pieņēma lēmumu, ka šāds karogs nedrīkst atrasties konkrētajā spēlē

,» skaidro apsardzes firmas vadītājs.

«Tajā brīdī, kad minētais pilsonis izkarināja Ukrainas karogu, sēžot tieši aiz Krievijas komandas soliņa kopā ar vēl dažiem aktīvistiem, viņiem tika palūgts to nedarīt, saskaņojot to gan ar Valsts policiju, gan ar organizatoru, šajā gadījumā ar Latvijas Hokeja federāciju. Viņš to karogu paņēma nost, un vēlāk tika izdiskutēts, ka to nevajadzētu darīt, lai neradītu liekas provokācijas,» piemin Valbergs.

Komentāri (106)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu