Talantīgais Merzļikins pievienojas Latvijas izlasei (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlasei, kas turpina gatavošanos gaidāmajam pasaules čempionātam, ceturtdienas treniņā pievienojies vārtsargs Elvis Merzļikins.

Bez viņa kopā ar izlasi pašlaik trenējas vēl trīs vārtsargi - Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Ivars Punnenovs.

Pašlaik 20 gadus vecais Merzļikins šosezon sevi daudzsološi pieteica Šveices spēcīgākās līgas - NLA - čempionātā. Pēc sezonas beigām viņam bija nepieciešams ilgāks laiks, lai savestu kārtībā veselību.

Savukārt kopš ceturtdienas kopā ar izlasi vairs netrenējas šosezon Čehijā spēlējušais uzbrucējs Lauris Bajarūns, kurš valstsvienībai pievienojās vien otrdien.

Pašlaik vēl nav zināms, vai izlasei pasaules čempionātā varēs palīdzēt uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Dārziņš pašlaik turpina atkopšanos no angīnas, kuras dēļ viņš tā arī nav paguvis iesaistīties izlases treniņos. Pats hokejists iepriekš medijos par savu pašreizējo veselības stāvokli izteicies pesimistiski, prognozējot, ka pasaules čempionāts viņam būs jāizlaiž. Savukārt Karsums joprojām atkopjas no ceļgalu un plaukstas locītavas savainojumiem. Iepriekš izlases ārsts Jānis Kvēps prognozēja, ka fiziski uzbrucējs būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, tomēr šī izvēle ir viņa paša ziņā.

Vietējos medijos pēdējās dienās izskanējuši pieņēmumi, ka aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs ir mainījuši savas domas par nespēlēšanu pasaules čempionātā un gatavojas papildināt izlases rindas. Latvijas Hokeja federācija (LHF) šo informāciju pagaidām neapstiprina.

Izlasei drīzumā varētu pievienoties uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš iepriekšējā nedēļā otro reizi karjerā kļuva par Šveices čempionu, bet nākamajā nedēļā tiek gaidīti arī sezonu Ziemeļamerikā noslēgušie vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons. Tāpat nākamajā nedēļā komandai pievienosies valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, kuri pārraudzīs komandas darbu arī piektdien un sestdien Rīgā paredzētajās pārbaudes spēlēs pret Franciju.

Bez pieminētajiem Dārziņa, Karsuma, Rēdliha un Pujaca ir zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Arvīds Reķis un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs apsūdzēti dopinga lietošanā. Tiesa, sestdien saņemtā neoficiālā informācija liecina, ka Pavlovs saņēmis pusotra gada diskvalifikāciju, kas viņam liegs spēlēt arī 2015.gada pasaules čempionātā.

Kā zināms, pirmajās divās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs Latvijas izlase izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, bet iepriekšējā nedēļā tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Turpinājumā, piektdien un sestdien, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu