Francijas hokejisti sensacionāli pieveic Kanādas izlasi (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sensacionālu uzvaru pasaules čempionāta (PČ) pirmajā spēlē Minskā (Baltkrievija) piektdien izcīnīja Francijas hokeja valstsvienība, kas ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā A grupā pārspēja spēcīgo Kanādas izlasi, kura ir viena no turnīra galvenajām favorītēm.

Spēles rezultātu 18. minūtē vairākumā atklāja Francijas izlases uzbrucējs Stefāns da Kosta, bet 16 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām nevienādos sastāvos izlīdzinājumu panāca Breidens Šens.

Trešās trešdaļas sākumā aizsargs Ēriks Gudbrensons izvirzīja vadībā (2:1) Kanādu. Tomēr Francija spēja apspēlēt vienu vārtu deficītu, kad savus otros vārtus 53. minūtē guva Stefāns da Kosta.

Mača pamatlaikā un papildlaikā rezultāts nemainījās un uzvarētāju noteica pēcspēles metienu sērijā, kurā Francijas izlasei uzvaru nodrošināja Pjērs Eduārs Belemārs.

Interesanti, ka pagājušā gada pasaules čempionātā Francija ar 2:1 9. maijā pārspēja Krievijas komandu.

Vēl piektdien A grupā principiālā duelī Slovākija tiksies ar Čehiju.

TVNET jau vēstīja, ka citā spēlē (B grupa) Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar 5:0 sagrāva pagājušā gada vicečempioni Šveici.

Pasaules čempionāts Minskā norisināsies no 9. līdz 25. maijam.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu