Šodien PČ Minskā notiek visas četras 1/4 fināla spēles (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules hokeja čempionātā Minskā (Baltkrievija) šodien tiks aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla spēles, astoņām komandām cīnoties par vietu pusfinālā.

Pirmā ceturtdaļfināla spēle «Chizhovka» arēnā, kurā tiksies ASV ar Čehiju, sāksies pl. 16. ASV izlase grupu turnīrā spēlēja B grupā, septiņos mačos izcīnot piecas uzvaras, un ierindojās otrajā vietā, kamēr Čehijas komanda A grupā guva četrus panākumus, ieņemot trešo pozīciju.

Vienu no diviem zaudējumiem (5:6) turnīrā ASV hokejisti piedzīvoja pret Latvijas izlasi.

Stundu vēlāk (plkst. 17) cīņā par vietu pusfinālā «Minsk Arena» dosies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas valstsvienība, kas zaudējuma rūgtumu turnīrā nav izjutusi, - pret vienu no lielākajām pārsteiguma autorēm Franciju.

Krievija B grupā izcīnīja pārliecinošo pirmo vietu, bet Francijas hokejisti savā A grupā ieguva pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm, ieņemot ceturto vietu. Francija negaidīti uzvarēja (3:2 pēcspēles metienos) Kanādu un 5:3 pārspēja Slovākiju.

Trešajā ceturtdaļfināla pārī pulksten 20 spēkiem mērosies Kanādas un Somijas izlase. Kanāda kļuva par A grupas spēcīgāko komandu, savukārt Somija izslēgšanas turnīram kvalificējās pēc Latvijas komandas neveiksmes (2:3) mačā ar pagājušā gada vicečempioni Šveici.

Pēdējā ceturtdaļfināla spēle šovakar sāksies pl. 21, kurā «Minsk Arena» cīņā dosies pasaules čempione Zviedrija ar mājinieci Baltkrieviju. Zviedrijas hokejisti līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvojuši pret Kanādu, ierindojoties otrajā vietā A grupā, bet Baltkrievija tikusi pie četrām uzvarām, tostarp dramatiskā cīņā pieveicot mūsu valstsvienību, kas garantēja vietu labāko astoņu komandu pulkā.

Turnīra galvenā favorīte joprojām skaitās Krievijas izlase.

Abas pusfināla spēles aizvadīs sestdien, cīņas par bronzas un zelta medaļām risināsies svētdien.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu