Pēc PČ Latvijas izlase, visticamāk, pacelsies uz 9. vietu rangā (13)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pēc pasaules čempionāta (PČ) Minskā Latvijas hokeja izlase Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rangā, visticamāk, pacelsies uz devīto vietu, kas būs atkārtota tās augstākā pozīcija.

Patlaban Latvija sarakstā, kur iespējamie punkti komandām mainās, ar 3300 punktiem ir devītā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo rangu, kas tika sastādīts pēc Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, ir pacēlusies vienu vietu augstāk, apsteidzot Norvēģiju.

Teorētiski līdz PČ beigām Latviju atpakaļ uz desmito vietu var nobīdīt tikai viena no patlaban divām rangā zemāk esošām komandām - Francija vai Baltkrievija, taču tikai tad, ja iekļūs 2014. gada PČ finālā.

Balstoties uz IIHF rangu, tiek veikti komandu nepieciešamie dalījumi grupās turnīros nākotnē.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Latvija IIHF rangā no 11. vietas pacēlās uz 10. vietu pirms PČ Minskā. Devītā ir Latvijas augstākā pozīcija kopš IIHF ranga izveidošanas pirms desmit gadiem, un tajā izlase jau atradās pēc 2005. gada PČ, 2006. gada olimpiskajām spēlēm un 2006. gada PČ, kad sākās lejupslīde, sasniedzot 12. vietu pēc 2010. gada olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu