Čehijas hokeja izlase dramatiski iekļūst PČ pusfinālā (12)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par pirmo pasaules čempionāta (PČ) pusfinālisti ceturtdien kļuva Čehijas hokeja valstsvienība, kas ar 4:3 (1:1, 3:0, 0:2) ceturtdaļfināla mačā Minskā (Baltkrievija) pārspēja ASV izlasi.

Spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja amerikāņu spēlētājs Broks Nelsons, tomēr divas ar pusi minūtes vēlāk pēc Jana Kovārža metiena ripu izcīnīja komandas kapteinis Tomāšs Rolineks un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Par cīņas izšķirošo momentu kļuva otrās trešdaļas septītajā minūtē Džastina Abdelkeidera izpildītais spēka paņēmiens pret čehu spēlētāju Vladimiru Sobotku. Par pāridarījumu Abdelkeiders nopelnīja noraidījumu uz 5+20 minūtēm, turklāt vairākuma pirmajā pusotrā minūtē čehi guva divus vārtus, izceļoties talantīgajam Tomāšam Hertlam un Romānam Červenkam. Vēl vienus vārtus šajā laikā tiesnesis neieskaitīja, jo tie tika gūti ar slidu.

Savukārt ceturtos vārtus čehi guva otrās trešdaļas beigās, kad izcēlās Ondržejs Ņemecs.

Trešajā trešdaļā jau pārsvars piederēja amerikāņiem, tomēr Čehiju regulāri glāba Aleksandrs Salāks. Kad jau likās, ka Čehija tiks pie samērā drošas uzvaras, minūti un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus amerikāņiem atguva Tailers Džonsons, bet vēl pēc 13 sekundēm viņš arī samazināja deficītu līdz 3:4.

Atlikušajā nepilnā minūtē Čehijas aizsardzības zonā notika aktīvi uzbrukumi, tomēr amerikāņiem neizšķirtu panākt neizdevās.

Pusfinālā Čehija sestdien tiksies ar Kanādas un Somijas dueļa spēcīgāko komandu.

Čehijas hokejisti pa pieredzējušā Tima Tomasa vārtiem veica 33 metienus, bet ASV Salāku apdraudēja 34 reizes.

ASV izlase grupu turnīrā spēlēja B grupā, septiņos mačos izcīnot piecas uzvaras, un ierindojās otrajā vietā, kamēr Čehijas komanda A grupā guva četrus panākumus, ieņemot trešo pozīciju.

Vēl ceturtdien ceturtdaļfināla spēles aizvada Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar Franciju, Kanādas hokejisti tiekas ar Somiju, bet pašreizējā čempionvienība Zviedrija spēkiem mērosies ar turnīra mājinieci Baltkrieviju.

Abas pusfināla spēles aizvadīs sestdien, cīņas par bronzas un zelta medaļām risināsies svētdien.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu